Od veljače mala škola filozofije u Gradskoj knjižnici Solin

0

U Gradskoj knjižnici Solin od veljače 2021. godine započet će Mala škola filozofije koju će voditi Mate Božić, mag. educ. filozofije i povijesti.

O MALOJ ŠKOLI FILOZOFIJE:
Kroz niz tematskih cjelina (uz zajedničke rasprave i analize izvornih tekstova) upoznajte se sa začetcima filozofske misli, od prvih predsokratovaca do Platona i Aristotela, stoika i epikurejaca, Plotina i kršćanske filozofije na pragu srednjovjekovlja. Od skolastike do filozofije renesanse, empirizma, racionalizma… i sve do suvremenog doba, filozofija je bila „ogledalo“ čovječanstva. Zahvaljujući kritičkom filozofskom duhu kroz prošlost smo došli do mnogih odgovora, pa neka solinska „mala škola filozofije“ Vašim pitanjima da krila!
O VODITELJU ŠKOLE:
MATE BOŽIĆ magistar je edukacije filozofije i povijesti. Sudjelovao u pokretanju filozofsko-teološkog (studentskog) časopisa „Odraz“ i historiografskog časopisa „Pleter“. Član Hrvatskog grboslovnog i zastavoslovnog društva i koordinator projekta arheološkog turizma „Regnum Croatorum“. Autor znanstvenih monografija, studija i članaka. Osobito istražuje heraldičku semiotiku (kao zajedničko polje povijesti i filozofije), a spoznaje prezentira i popularizira u kolumnama na web-portalima.

Prijave i informacije za Malu školu filozofije možete dobiti putem tel. 021 213 327, mob. 098 773 949 ili putem e-mail matefil97@gmail.com