Nova godina je ubrzanim koracima krenula naprijed i lagano se bližimo polovici siječnja. Samim time ponovno su započeli košarkaški treninzi i pripreme za nastavak sportskih natjecanja. Ništa drugačije nije kod našeg ŽKK Dugopolje. No prije nego što se u potpunosti posvetimo drugom dijelu prvenstava, odlučili smo stati na loptu i proanalizirati i dati osvrt što se sve dogodilo u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Iza nas je jako dobro odrađena košarkaška polusezona. Cure su dobile priliku igrati veliki broj utakmica. U ogromnoj konkurenciji koju natjecanja nude, naše djevojke su iznimno napredovale. Tu ponajviše možemo naglasiti napredak triju cura. Govorimo o Katarini Plazibat (2004. godište), Anđeli Radovan (2005. godište) i Nini Mustapić (2006. godište).

„Liga djevojčica“ za 2005. godište i mlađe

Po prvi puta dio košarkaških natjecanja je i takozvana “Liga djevojčica”. U natjecanju igraju dječaci i djevojčice zajedno, a ova liga osnovana je na inicijativu našeg kluba ŽKK Dugopolje. Povod toga bio je premali broj kvalitetnih utakmica, te činjenica da su u odnosu na svoju tadašnju konkurenciju naše igračice bile uvjerljivo premoćnije i pobjeđivale sve odreda. Zbog toga su iz dugopoljskog kluba predložili osnivanje ovakve lige u kojoj bi zajedno igrali dječajci i djevojčice s ciljem jačih međusobnih utakmica, a što je od strane saveza prihvaćeno. Iako su statistički gledano djevojčice iz ŽKK Dugopolje doživjele dosta poraza, stvarno stanje kvalitete ni blizu nije bilo takvo. Svi ti porazi bili su sa minimalnim razlikama, a u većini susreta igrala se ravnopravna košarka na terenu. Možemo slobodno kazati kako su naše cure ostavile dobar dojam na sve protivnike s kojima su igrale. Njihov rad pogotovo je pohvalila struka, gdje su odreda svi treneri bili oduševljeni sa prezentacijama Dugopoljki.

U ligi za 2005. godište i mlađe nastupaju momčadi: ŽKK Dugopolje, ŽKK Omiš, ŽKK Ribola Kaštela, ŽKK Salona, a od muških klubova KK Alkar, KK Adriatic, KK Amfora, KK Brač, KK Mislav te KK Split.

ŽKK Dugopolje bilo je uspješnije od klubova KK Brač, ŽKK Salona i ŽKK Omiš, a izgubile su od KK Alkar, KK Adriatic, KK Amfora, KK Ribola Kaštela, KK Split te KK Mislav.

Na kraju prvog dijela prvenstva ŽKK Dugopolje je završilo na 7. mjestu tablice, iako su uz malo sreće mogle biti više plasirane. Nažalost, dječaci su bili jednostavno fizički snažniji i dominantniji. U drugom dijelu sezone očekuje se nastavak neizvjesne borbe, a od naših cura rast na tablici te iskorak svih igračica.

Polusezona „Mlađih kadetkinja“, 2003. godište i mlađe

U ŽKK Dugopolje za ovu 2017./2018. sezonu zasigurno su odlučili napraviti iskorak više. Pogotovo se to odnosi na dva jaka natjecanja u kojima su odlučili sudjelovati. Naime, osim što igraju ligu za 2005. i mlađe, naše cure sudjeluju i u ligi 2003. godište i mlađe. U ovoj potonjoj 2003. ligi igraju i takozvane “druge” momčadi nekih klubova. Kadar našeg kluba većinom se sastoji od cura 2005. godišta, no osnažene za dvije cure rođene 2004. godine. To znači da ŽKK Dugopolje praktički u istom sastavu igra ligu 2003. godišta (plus dvije cure 2004. godišta) i ligu 2005. godišta. Spomenuli smo kako u ovoj ligi mlađih kadetkinja igraju i druge ekipe klubova ŽKK Split i ŽKK Salona. Ove dvije ekipe imaju pravo u svojoj momčadi imati cure starije od regularnog godišta, no njihovi rezultati uglavnom su revijalni budući da se ne boduju na prvenstvenoj tablici.

Ove sezone u ligi 2003. godišta nastupaju: ŽKK Amfora, ŽKK Dugopolje, ŽKK Kažl, ŽKK Omiš, ŽKK Rhea, ŽKK Trogir, ŽKK Salona 2 te ŽKK Split 2.

ŽKK Dugopolje odnijelo je pobjede u susretima protiv ŽKK Amfora, ŽKK Trogir i ŽKK Rhea, dok su slabije bile od ŽKK Split 2, ŽKK Saolna 2, ŽKK Kažl i od ŽKK Omiš.

Kao uvjerljivo najmlađa momčad u ligi, ŽKK Dugopolje može biti iznimno ponosna na postignuti rezultat. Na kraju prvog dijela sezone naše cure završile su na 3. mjestu. U nastavku prvenstva očekuje se povratak nekoliko jako važnih igračica, te se nadamo još ponekoj pobjedi u prvenstvu.