Wednesday, September 22, 2021
HomePremium SadržajOsma obljetnica odlaska Zvonka Bušića: Postat će veliki autoritet, kao što bijaše...

Osma obljetnica odlaska Zvonka Bušića: Postat će veliki autoritet, kao što bijaše Starčević u 19. stoljeću, Radić u 20. i Stepinac u svakom stoljeću!

PIŠE: FRA JOZO GRBEŠ

Život stvara autoritete. Oni se ne biraju. Njihov život je put za druge. Taj put za druge je autoritet koji se slijedi

Njihov autoritet dolazi iz njihove snage, a njihova snaga iz njihova Duha. Stoga su spremni na nemoguće, učiniti najviše, prijeći najdalje, izdržati najduže, tražiti moralno najviše, čeznuti za istinom najgorljivije

Foto: Privatni album

Takav autoritet ima ime: Zvonko Bušić. Njegov zatvorski broj 03941-158 postat će broj pobjede. Što vrijeme dalje odmiče postat će veliki autoritet, kao što bijaše Starčević u 19. stoljeću, Radić u 20. i Stepinac u svakom stoljeću! Tako će i Zvonko.Njegovih 11,639 dana zatvora za slobodu i čast svog hrvatskog naroda ostaju upisani u naraštaje koji dolaze, u kamen koji ostaje, u povijest koja se piše i u vjeri koja ne malaksa.

Istražite mu život, pitajte o njegovu putu, čitajte njegove misli i slijedite njegov idealizam za Hrvatsku. Bit ćete onda i vi na putu koji vrijedi i ostaje na vijeke! Na putu idealista koji čežnju pretvaraju u stvarnost, Duh u snagu i sužanjstvo u slobodu!

Izvor: Dijaspora.hr

Foto: privatni album

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments