13 C
Split

Ovi kućanski poslovi mogu vam produljiti život

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Mnogi “koriste” moderan i užurban način života za opravdanje kada je riječ o izbjegavanju kućanskih poslova.

Kada ste zadnji put oprali odjeću “na ruke”? Ili prokuhali u loncu? Što ako vam kažemo da vam obavljanje nekih kućanskih poslova može osigurati zdraviji i dulji život?

Možda nećete u tome uživati, no kućanske poslove ne bismo trebali izbjegavati, tvrde stručnjaci. Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Buffalu pokazalo je da obavljanje kućanskih poslova može produljiti život.

Studija je obuhvatila šest tisuća sudionika u dobi od 63 to 99. Pokazalo se da obavljanje kućanskih poslova itekako ima utjecaja na zdravlje, odnosno, ne zanemaruje se kao dio “tjelovježbe”.

Osobe koje na dan provedu pola sata pospremajući, znači lagane fizičke poslove, imaju za 12 posto manji rizik od prerane smrti, dok oni koji tih pola sata provedu intenzivnijim vježbanjem, smanjuju rizik od prerane smrti i do 39 posto, piše Večernji list.

Voditelj istraživanja, Michael LaMonte,zaključio je kako je bolje raditi išta nego ništa, bilo da je i riječ o pospremanju doma i laganijim fizičkim naporima.

Pogledajte i video Savjeti za jednostavnije čišćenje

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Trener Tramezzani nakon remija u Koprivnici: “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača”

Hajduk je iz Koprivnice otišao s jednim bodom. “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img