Foto: NK Osijek/Facebook

Izabranici Zlatka Dalića nastavit će svoj put u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

Prvi susret na rasporedu je onaj protiv Turske, a posebno je značajan jer će Vatreni odigrati svoju prvu utakmicu na novom stadionu Osijeka – Opus Areni.

Dugo se sumnjalo kako će Hrvatska biti kažnjena igranjem bez gledatelja, obzirom na navijačke ekscese u utakmica s Latvijom i Armenijom. No, odlukom UEFA-e, kazna je ipak znatno smanjena, a navijači će imati priliku podržati reprezentaciju u najvećem slavonskom gradu.

Ulaznice za utakmicu rasprodale su se u rekordnom roku, a 13 000 mjesta koliko iznosi kapacitet Opus Arene, bilo je popunjeno, odnosno prodano nakon svega osam minuta, priopćili su iz HNS-a.

“Prema očekivanjima, interes za utakmicu Hrvatska – Turska višestruko je nadmašio kapacitet stadiona Opus Arena (koji je 13.000 gledatelja za ovu utakmicu) te su sve dostupne ulaznice prodane u razdoblju od 15:28, kada je krenula prodaja, do 15:36. U prodaji su bile ulaznice za sve četiri tribine, s time da je pet posto kapaciteta rezervirano za navijače turske reprezentacije.

Ovisno o eventualno neiskorištenim (neplaćenim), a rezerviranim ulaznicama, moguće je da se narednih dana u sustavu za prodaju ulaznica pojavi još poneka ulaznica, no u svakom slučaju već sada znamo da nas protiv Turske čeka pun stadion. Koliko nas raduje takav interes navijača, istina je da je kapacitet Opus Arene premali za sve koji su ovom prigodom poželjeli gledati Vatrene.

Stoga je i donesena odluka da se najvjernijim navijačima, njih 1.000 s najviše utakmica u posljednjih pet godina, omogući kupnja ulaznica u pretprodaji, pri čemu je većina to pravo i iskoristila”, poručili su iz HNS-a.