PERNAR: “Ako pobijedim na izborima dovesti ću u Hrvatsku tužitelje i suce iz Zambije da nam pomognu reformirati naše pravosuđe koje je potpuno potonulo.”

0
Foto; Screenshot YouTube

Na svojem telegram kanalu bivši saborski zastupnik Ivan Pernar komentira sve i svašta pa je tako napravio usporedbu zambijskog i hrvatskog pravosuđa. Status prenosimo u cijelosti bez intervencija:

“Najveća razlika između Zambijskog i našeg pravosuđa dala bi se svesti na jednu rečenicu koju mi je rekao njihov istražitelj na moj upit kako to da u Zambiji proces ide tako brzo i da je već suđenje u tijeku.

On mi odgovorio – justice delayed is justice denied!

Naime, tamo tužitelji ako sumnjaju da ste krivi dignu optužnicu protiv vas i cijelo vrijeme suđenja mogu unositi u spis dodatne dokaze i svjedoke.

Kod nas ako se digne optužnica, nikakvi novi dokazi koji nisu u njoj navedeni ne mogu postati dio optužbe, zato se u Hrvatskoj stvari toliko razvlače jer uvijek postoji vjerojatnost da bi se mogao pojavit neki novi dokaz pa se u nedogled odugovlači proces.

Druga stvar je ta da ako pravosuđe u Zambiji pokrene postupak protiv vas i shvati da im fali dokaza, oni mogu obustavit proces protiv vas i u budućnosti ako se dokazi pojave opet ga nastavit.

Dakle, naše pravosuđe nije slučajno u stanju u kojem je nego je netko ciljano postavio njega na način da se štiti kriminalce.

Ako mi moj narod da priliku na izborima, dovesti ću u Hrvatsku tužitelje i suce iz Zambije da nam pomognu reformirati naše pravosuđe koje je potpuno potonulo.” – napisao je Pernar

Anita M.