23/06/21

Plenković, Beroš i Jandroković cijepili se AstraZenecom

Must Read

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš i predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković cijepljeni su danas nešto iza 9 sati.

Trojac se, u Banskim dvorima, javno cijepio cjepivom AstraZenece.

Time se pridružuju mnogobrojnim europskim dužnosnicima koji na taj način žele isključiti sumnje u kvalitetu toga cjepiva.

Prošloga se tjedna, tako, i slovenski državni vrh cijepio cjepivom AstraZenece kako bi ostalim građanima vratili povjerenje u to cjepivo.

Podsjetimo, i u Hrvatskoj i u Europi zavladalo je nepovjerenje prema cjepivu AstraZenece nakon što je zabilježeno nekoliko smrtnih slučajeva povezanih s trombozama nakon cijepljenja tim cjepivom.

Europska agencija za lijekove (EMA) provela je istragu tih događaja te ustvrdila da je cjepivo AstraZenece sigurno i učinkovito.

“Cjepivo nije povezano s rizikom od tromboembolijskih slučajeva ili pojave krvnih ugrušaka. Na temelju dostupnih dokaza i analiza ne možemo u potpunosti isključiti vezu između cjepiva i ovih incidenata”, rečeno je, donosi N1

dp/foto :screenshot N1

 

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Škoti nakon poraza: Modrić nam je slomio srca, ali na predivan način

Ispadanje Škotske s Eura i poraz od Hrvatske ostavilo je gorak okus kod Graemea Sounessa, bivšeg škotskog reprezentativca...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img