Plenković: Da nije HDZ-a, ne bi narasle cijene plina i nafte. Ni u SAD-u, ni u Europi,

0
Screenshot/YouTube

Plenković je sudjelovao na konferenciji “Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva”  koju je u hotelu Sheraton Zagreb organiziralo Ministarstvo poljoprivrede.

“Predstavljaju se nacrti strateških dokumenata, pokrenuli smo pregovore s Europskom komisijom”, rekla je Marija Vučković i objasnila koji su sve projekti predstavljeni.

Komentirajući rast cijene goriva i utjecaj na industriju rekla je: “I poljoprivrednicima i ribarima se sufinancira trošak goriva. Sektor stočarstva je najpogođeniji.”

Premijer je čestitao ministrici na organizaciji događanja: “Svaki pogrešan korak u pogledu klimatskih promjena utjecat će na poljoprivrednu proizvodnju i zato o tome treba voditi računa”, istaknuo je premijer, koji se odgovarajući na pitanja novinara osvrnuo i na cijene goriva te Vladinu reakciju”, rekao je.

Istaknuo je da su cijene goriva stavili u fokus, ali i da tržište u potpunosti određuje cijenu.

“Sada smo djelovali s aspekta Vlade, a mi jesmo za tržište. Nećemo dopustiti da dođe do pada standarda naših građana kada smo osigurali uvjete za oporavak, zatekli smo druge koliko smo brzo djelovali”, pohvalio se dodavši da, ako se stvari ne budu smirivale, imaju i druge alate za ići dalje’.

U detalje kakve to alate, nije želio ići jer je prerano.

“Proizvođači plina i nafte dižu cijene ovisno o tome kakva je situacija s HDZ-om, isključivo radi toga se događa. Da nije HDZ-a, ne bi narasle cijene nigdje, ni u SAD-u, ni u Europi’, dodao je ironično.

Komentirajući prosvjede pred domovima članova Stožera, Plenković je rekao: ‘Svi ti cirkusi su nepotrebni u situaciji kad je Vlada djelovala odgovorno, fino, osjetljivo dok su druge države mjesecima zatvarale sve. Ne vidim koji je to trenutak koji nekoga pikne da on sad mora ići kod Beroša ili Markotić doma, ništa mi od toga ne djeluje racionalno.”

“Do terorističkog napada lani, mi smo svi bili ‘na izvolite’. Gdje su to bile dramatične barikade? Mi smo mala, kulturna zemlja, nismo mi divlji. Nije hrvatski narod nasilan, nisam to primijetio, ovo su iznimke. Ima puno gorih situacija”, dodao je.

T.R.I

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here