Podignuta optužnica: U zasjedi skriven čekao, pa pucao u bivšu suprugu

0
PU Istarska,

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu prošlog četvrka je podiglo optužnicu protiv 79-godišnjaka, inače državljanina Hrvatske i Bosne i Hercegovine, zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju te kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je u ožujku ove godine skriven iza spremnika za otpad čekao da njegova bivša supruga prođe ulicom s namjerom da je ubije.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 79-godišnjak 27. ožujka 2022. oko 09:55 sati došao u jednu ulicu u Zagrebu u kojoj se nalazi više obiteljskih kuća i po kojoj se kreću prolaznici, te se, s nakanom da usmrti svoju bivšu suprugu, sakrio iza spremnika za otpad i čekao njen nailazak, a kada ju je vidio ispalio je iz pištolja više hitaca prema njoj. Oštećenica je zadobila tjelesnu ozljedu budući da ju je pogodilo jedno streljivo”, priopćio je ranije DORH.

U novom priopćenju, ŽDO Zagreb navodi da je u trenutku dok je prolazila ulicom u njenom društvu osim više odraslih osoba bilo i djece koje je optuženi također ugrozio.

Tereti ga se da je ispalio iz pištolja nekoliko hitaca prema glavi svoje bivše supruge pri čemu je ona zadobila tjelesnu ozljedu mekih tkiva glave.

Tužiteljstvo je u optužnici zatražilo da se okrivljeniku, koji se već nalazi u istražnom zatvoru, produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Anita M.