13 C
Split

Ponegdje oborine, zatim većinom suho pa ponovno kiša

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon nedjelje bez novih oborina, ali u mnogim mjestima sa snijegom na tlu, i uz obilje sunca, te uz mjestimice najnižu temperaturu još od početka ožujka, novi tjedan počet će s oblačnim vremenom i snijegom ponegdje na kopnu, te čestom burom i kišom na Jadranu.

I u nastavku tjedna zadržat će se relativno hladno, u utorak i srijedu većinom suho, zatim ponovno uz oborine – na Jadranu uz kišu, na kopnu i snijeg, što je za prosinac sasvim uobičajeno, od mnogih čak i poželjno, jer odavno je poznata izreka koju je često spominjao mr. sc. Milan Sijerković, jedan od začetnika meteorologije na RTV Zagreb, preteče HRT-a, čiji je ispraćaj na zagrebačkom krematoriju u utorak u 13,25 sati: “Ako u prosincu nije snijeg i zima, tad u ožujku i travnju zločestoga vremena ima.

Ponedjeljak – ponegdje oborine, jačanje bure….

Kiše će biti i u Dalmaciji, a u njezinoj unutrašnjosti padat će i snijeg. Nakratko je padanje susnježice i snijega moguće i mjestimice na obali. Nakon juga, koje će zapuhati u noći i ujutro, tijekom dana će okrenuti na buru koja će jačati. More umjereno valovito i valovito, na otvorenome i jače valovito.

Podjednako i na jugu Lijepe naše, gdje treba računati na povremenu kišu, mjestimice i grmljavinu. A prijepodne moguća je ponegdje susnježica pa i snijeg. Najviša dnevna temperatura između 5 i 10 °C.”

U utorak i srijedu većinom suho pa opet ponegdje oborine…

Na Jadranu u utorak još može biti kiše na krajnjem jugu, u Konavlima pritom i susnježice i snijega. Drugdje suho i većinom sunčano, uz čestu buru, gdjegod i jaku, s olujnim udarima. Bez oborina posvuda i u srijedu, a u četvrtak i na Jadran stiže novo jače naoblačenje s kišom te s jugom i jugozapadnjakom, uz porast temperature.”

Izvor: HRT

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Splićanka banku oštetila za više od 8 milijuna kuna, suprug joj pomagao u svemu

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv troje državljana...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img