13 C
Split

Promet tijekom vikenda: ukupno 421 prekršaj te 16 prometnih nesreća

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Tijekom proteklog vikenda na području PU splitsko-dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u prometu, uključujući i ciljanu preventivno-represivnu akciju „Faktori rizika“.

Tom prilikom je sankcioniran ukupno 421 prekršaj, od kojih se 34 odnose na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 125 na prekoračenje brzine, 111 na nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima, 45 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 na upravljanje vozilom za vrijeme dok je na snazi zabrana upravljanja, a 1 na vožnju neregistriranog, odnosno tehnički neispravnog vozila. Najveća utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 1,58 g/kg.
Od prekršaja koje čine recidivisti, zabilježen je 1 prekršaj koji se odnosi na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Tijekom vikenda na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je 16 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HERR SOSA, TI SI U HRVATSKOJ OD SADA – TURIST!

Službena navijačka udruga hrvatske nogometne reprezentacije "Mi Hrvati" oglasila se na svom Instagram-profilu gdje je prokomentirala izbor dosadašnjeg mladog...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img