Pupovac: SDSS će biti suzdržan na glasanju o Đurđević, ne znam za druge manjince

0
Foto:screenshot

Sabor bi u podne trebao glasati o raspravljenim točkama među kojima i o prijedlogu predsjednika RH Zorana Milanovića da se za predsjednicu Vrhovnog suda imenuje Zlata Đurđević. SDSS-ov Milorad Pupovac danas je na press konferenciji u Saboru kazao kako SDSS neće podržati Zlatu Đurđević. Za druge predstavnike manjina, kaže, ne zna.

“U njezinom otvorenom pismu pročitao sam ocjene samopohvale, pa ću se suzdržati od mojih ocjena pohvale. Šteta što je cijeli postupak započeo svojevrsnom proceduralnom prečicom i što je nakon toga započelo nešto što je destruiralo javnu raspravu. Da je bilo drugačije, sklon sam vjerovati, da bi Đurđević bila ozbiljan kandidat. Ovako, pretvorilo se to u sve drugo osim u raspravu što je potrebno napraviti. Ona nije zaslužila napade i objede s različitih strana”, rekao je Pupovac na press konferenciji u Saboru.

“Niz uvreda bez osnove”

“Rasprava se odmakla od toga kako doći do najboljeg kandidata i pretvorila se u niz uvreda, kleveta, optužbi bez ikakvih osnova”, dodao je, među ostalim Pupovac.

“Kad ćemo danas glasati, nećemo glasati o profesorici Đurđević, već o načinu na koji je procedura vođena i o načinu na koji je rasprava tekla”, kazao je.

Na novinarsko pitanje hoće li biti za ili protiv, kazao je da će SDSS biti suzdržan, a da ne zna kako će glasati ostali zastupnici nacionalnih manjina.

Podsjetimo, Zlata Đurđević, poslala je noćas otvoreno pismo u kojemu se osvrnula na postupak izbora predsjednika Vrhovnog suda i činjenicu da je upravo nju kandidirao predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović.

Dotaknula se i kritika koje su na njen račun iznošene u javnosti proteklih mjeseci, kao i rasprave u Saboru.

dp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here