Radošević: Načelnik Općine mora rješavati probleme, a ne gurati ih “pod tepih”

Must Read

Priopćenjem se oglasio Ivica Radošević, vijećnik u   zadnja dva mandata u Općinskom vijeću Dugopolja u svezi  s uređenjem   cestovnog ulaza u Dugopolje.

Priopćenje prenosimo u cijelosti

“Ulaz u svako mjesto pogotovo ako želi biti turističko mora slati sliku dobrodošlice svima koji u to mjesto dolaze, što nažalost nije u slučaju  Dugopolja.
Kada putnici  silaze  s auto puta  nakon naplatnih  kućica  dočeka ih  veliki zapušteni  kružni tok, zarastao u  makiju i  travu.

Slika koja se šalje svima je  dobro došli u “zonu sumraka”. To moramo  HITNO promijeniti!

Kao vijećnik u OV Dugopolja već dva mandata upozoravam na nužnost uređenja tog prostora  što je bilo započeto po završetku   dionice auto  puta do Dugopolja kada je  izgrađen jedan dio suhoziha, koji simbolizira  Dalmaciju, ali nikada nije dovršen do kraja, niti je taj prostor uređen.

U više navrata sam postavljao i vijećnička pitanja  što se po tome pitanju poduzima, a nailazio sam na ignoranciju  i prijašnjeg i sadašnjeg načelnika općine  uz  nejasne odgovore kako to nije vlasništvo općine.  Pogotovo mi je bilo  nejasno  da nema  dobro volje za rješavanje ovog problema,  budući u aktualnom sastavu OV je i predsjednik Turističke zajednice Općine Dugopolje. 

Zahtijevao sam da   se to  riješi  općinskim sredstvima a račun ispostavi  vlasnicima  zbog neodržavanje  tog prostora ukoliko je problem u njima. Svoju imovinu na području naše općine  moraju i trebaju držati urednom.

Uvjeren sam da  nije problem    čak ni u  Hrvatskim cestama, samo je netko od njih to morao  tražiti,  u ovom slučaju načelnik  Općine i vjerujem da  bi se problem već odavno riješio da je postojala inicijativa  od strane Načelnika i Općine Dugopolje.

Jednostavno rečeno  taj prostor treba urediti, započeti suhozid  dovršiti i prezentirati javnosti. Na tom prostoru mogle bi stajati i table s porukama dobrodošlice, reklamni panoi  naše turističke ponude (Špilja Vranjača i sl)  a   moglo bi se postaviti i  neka umjetnička instalacija koja simbolizira Dugopolje i  dalmatinsku zagoru.

Čvrsto vjerujem da ne postoji nikakav problem  u Hrvatskim cestama, da se problem s njima može riješiti i da bi  nam (općini Dugopolje) to moglo donijeti i neki  prihod u budućnosti”  – stoji u priopćenju koje potpisuje općinski vijećnik Ivica Radošević.

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

ODRŽAN HOD ZA ŽIVOT U OSIJEKU: Slavonija miroljubivim hodom dala podršku nerođenima

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se pod geslom „Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije“....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img