Rukometaši upisali pobjede, remi i poraz

0
0
Foto: RK Dugopolje

Ovaj vikend ekipe RK Dugopolje odigrale su svoje susrete u 3 uzrasne kategorije.

MLAĐI KADETI

U subotu su u Sinju mlađi kadeti zabilježili i drugu pobjedu u sezoni. Svladali su RK Kamičak 24:19 (9:8). Nakon ove pobjede konačno su se maknuli sa začelja tablice i povećali svoje izglede da i iduće sezone igraju u 1. HMKL – jug. Sinjani su bolje otvorili i bili u vodstvu od dva do tri razlike, ipak sredinom poluvremena okreću na 9:6. Dvije greške stajale su ih približavanja Sinjana na -1. Ipak nastavak su bolje otvorili odvojili se na četiri pogotka prednosti i održavali to do kraja susreta. Najefikasniji su bili Ćevra sa 8 i Marendić sa 7 pogodaka, dok je na golu vrlo dobar bio Perišić. Ipak najveći dobitak je da se čak 9 igrača upisalo u strijelce. Idući vikend očekuju ih susreti sa ekipa iz gornjeg dijela tablice RK BalićMetličić i RK Trogirom, međutim nadamo se da će dječaci puni samopouzdanja nakon ove dvije pobjede pomrsiti i njima račune.

DJEČACI A

U nedjelju su dječaci A u Metkoviću u 13. krugu 1. HRLDA – jug odigrali svoje susrete i zabilježili poraz od RK Metković 22:16 (13:6) i pobjedu nad RK Jerkovac 22:12 (13:7). Loš ulazak u prvi susret domaćini vode 4:0, promašen sedmerac i zicer. Tračak nade se pojavio kod 9:6, međutim domaćini odlaze do poluvremena na 13:6 i najvećih 16:6 u nastavku. Do kraja su samo uspjeli ublažiti poraz. Najefikasniji Radanović sa 6 i Milun sa 5 pogodaka.
U drugom susretu su od početka bili u vodstvu te su bez problema efikasnom igrom u napadu i solidnom obranom svladali RK Jerkovac. Najefikasniji Radanović i Perišić sa po 5 pogodaka.

DJEČACI B

Dječaci su unaprijed odigranom susretu 11. kruga remizirali sa RK Metkovićem 23:23 (13:9). Od početka su domaćini odigrali efikasnije u napadu, tome je kumovala i loša igra u obrani Dugopoljaca gdje se osjetio izostanak najboljeg obrambenog igrača Silića zbog bolesti. Ipak ulaskom Čevre krajem prvog dijela u obranu koji je donio potrebnu čvrstoću i nekoliko obrana vratara vratilo ih je u igru i preokrenuli su na 17:16, imali i napad za dva razlike međutim dvije neforsirane tehničke greške vraćaju domaćine u vodstvo. Dvije minute prije kraja bili su u teškoj situaciji na -2 i igračem manje, ali pogotkom Perića deset sekundi prije kraja uspjeli su osvojiti bod. Najefikasniji Barbarić sa 6 i Buzov sa 5 pogodaka koji je u nastavku vukao ekipu svojim pogotcima i proigravanjima. Igra u drugom dijelu gdje su stigli – 4 daje vjeru da su dječaci izašli prije svega iz krize igre i da ih u nastavku prvenstva očekuju igre na koje su nas navikli u prvom dijelu prvenstva.

Izvor: RK Dugopolje