Foto: RK Dugopolje

U subotu su u školskoj dvorani u Dugopolju rukometašice i rukometaši odigrali svoje prvenstvene susrete. Zabilježili su dvije pobjede i dva poraza.

Dječaci B

Dječaci B odigrali su svoje susrete 8. kruga 1. HRLDB – jug i međusobni susret s RK Kamičkom. U prvom susretu svladali su Sinjane 23:8 (10:4). Susret su odigrali dječaci koji nisu u udarnoj sedmorci. U početku je bilo malo grešaka, međutim kako je susret odmicao dječaci su pokazali svoju kvalitetu i uvjerljivo slavili. Svi dječaci koji su igrali upisali su se u strijelce.

U drugom susretu svladali su RK Jadro 24:9(14:3). Dječaci su od početka ušli čvrsto i odlučno i uvjerljivo slavili. U trećem susretu zabilježili su poraz od RK Solina 13:9 (6:4). Od početka su obje ekipe ušle čvrsto i jako u obrani. Ipak više preciznosti u napadu su pokazali Solinjani, iako su domaći vratari imali dobar dan u napadu je bilo previše promašenih čistih situacija (3 stative, 3 promašena sedmerca i još 5 zicera) bilo je previše te su se Solinjani revanširali za poraz iz prvog dijela prvenstva. Šteta samo zbog lošeg suđenja koje je nažalost postalo pravilo, gdje se suce koji su odsudili svega nekoliko susreta u karijeri, delegira da sude susrete između vodećih ekipa u ligi.

Djevojčice A

Djevojčice su odigrale svoj susret 14. kola županijske lige s ekipom ŽRK Sinj i poražene su uvjerljivo 27:9 (11:4). Djevojčice su poražene od vodeće ekipe lige, iako je rezultat na kraj malo preizražen. Gošće su u ovom trenutku dosta bolja ekipa od domaćinki. Previše je bilo forsiranih šuteva preko visoke zone Sinjanki u samim začecima napada, što su gošće iskažnjavale snažnim šutevima sa devet metara njihovih bekova. Dok su djevojčice još imale svježine bilo je više pomaganja u obrani i teže su gošće dolazile do pozicija za šut, međutim što je susret odmicao padala je koncetracija i razlika se povećavala.

Idući vikend djevojčice dočekuju RK Trilj, dok će dječaci A odigrati svoje susret sa RK Hrvatski Dragovoljecem i RK Kaštela.

Izvor: RK Dugopolje