Rukometaške ekipe u 6 utakmica upisali po jednu pobjedu i remi

0
0
Foto: RK Dugopolje

Ovaj vikend ekipe RK Dugopolje odigrale su soje susrete, nažalost bez velikog rezultatskog uspjeha.

DJEČACI A

Dječaci su u Trilju sa istimenim domaćinom i RK Hvarom odigrali susrete županijske lige. Poraženi su od RK Trilja 22:11 (12:7) i RK Hvara 19:16 (10:7). Dječaci su odigrali ponovno toplo hladno sa previše grešaka u napadu, vidi se veći angažman u obrani, vidljiv je napredak kod nekih pojedinaca tako da su utakmice poslužile svrsi.

DJEVOJČICE A

Djevojčice A su u Sinju poražene od ekipe RK Cetina 11:9 (4:6). Djevojčice su susret otvorile odlično povele 5:1, kasnije 7:4 i posljednje vodstvo imale su kod 9:8. Nažalost presudilo je previše promašenih čistih situacija za gol (sedmerci, kontre) da bi se dotuklo protivnika kada je bio u nokautu.. Kao što je vidljivo iz rezultata slab napadački učinak naših djevojčica, ipak vrijedi istaknuti vrlo dobru Lacman na golu.

MLAĐI KADETI

Mlađi kadeti su u Sinju odigrali svoje susrete 8. kruga nakon kojega su nažalost još bez pobjede. U prvom susretu poraženi su od ekipe RK Metkovića 25:16 (12:6). Solidan ulazak u susret međutim promašen sedmerac i zicer su gurnuli metkovčane u vodstvo koje se do poluvremena uz slab angažman u obrani nekih pojedinaca samo povećavalo. U drugom dijelu gosti su rutinski održavali rezultat, kada bi povezali dvije dobre reakcije u napadu uslijedile bi dvije greške i jednostavno nije bilo povratka.

U drugom susretu su remizirali s RK Jerkovcem 17:17 (10:9). U prvom poluvremenu su izgubili pobjedu. Odličan dan Plazibata na golu koji je imao 8 obrana u prvih 15 minuta nisu iskoristili. Pogođen okvir gol 5 puta, 3 šuta sa 6 metara iz polukontre , promašen sedmerac, a o šutevima sa 8 metara koji su promašili okvir gola nećemo ni govoriti. Sve je to rezultiralo minimalnim vodstvom umjesto uvjerljivom prednošću. Imajući u vidu promašaje iz prvog dijela u nastavak se ušlo sa puno nervoze što je rezultiralo igrom gdje su se ekipe u mini serijama izmjenjivale u vodstvu. Ipak 10 sekundi prije kraja Plazibat još jednom obranom daje šansu za pobjedu koju sa promašenim šutom iz polukontre ne koriste. Protiv momčadi koja je fizički nedorasla ponovno su pokazali nedostatak mirnoće kod zicera, odnosno koncetracije i angažmana u obrani kada se lomi rezultat.

DJEČACI B

Za kraj vikenda dječaci B su u Vodicama odigrali svoj susret i zabilježili pobjedu 17:14 (9:8). Dosta teško izborena pobjeda gdje su se sredinom drugog dijela odvojili na 5 golova prednosti i sačuvali to do kraja. Susret su obilježile brojne tehničke greške i dugopoljska isključenja (8 puta po 2 minute). Bolji od ostalih u redovima su Kolić sa 11 obrana i Perić sa 4 gola.

Izvor: RK Dugopolje