Foto: Screenshot N1

Bauk je naveo kako naknadu za odvojeni život ne prima već deset godina, a od premijera, kaže, očekuje ispriku

U svjetlu povlastica saborskih zastupnika koje pune medijske stupce u posljednje vrijeme, Jutarnji je list doznao kako je SDP-ov Arsen Bauk, za kojeg je ranije istaknuto kako koristi naknadu za odvojeni život iako živi u Zagrebu, što je on potom i demantirao, od Grada Zagreba zatražio i povlaštenu parkirališnu kartu.

Zahtjev za izdavanje povlaštene parkirališne karte, Bauk je, kako navode, podnio 1. srpnja prošle godine, a kao osnovu za podnošenje zahtjeva naveo je da je zastupnik u Hrvatskom saboru.

Ipak, njegov zahtjev je odbijen, a u dopisu Ureda gradonačelnika pozivaju se na odredbu članka 29. Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja gdje piše da se povlaštena parkirališna karta može izdati u osobito opravdanim slučajevima na zahtjev humanitarne udruge, zdravstvene ustanove, fizičke osobe koja ima teško bolesnog člana obitelji i tijela javne vlasti. 

“Zbog povećanog broja zahtjeva za izdavanjem povlaštenih parkirališnih karata koji se odnose na prijevoz, prilaz i parkiranje osobnih vozila u sjedištima zdravstvenih ustanova u svrhu liječenja i rehabilitiranja uslijed bolesti, osobito djece iz svih krajeva Republike Hrvatske, ta vrsta zahtjeva je u prioritetu dodjele. Također, napominjemo da je sukladno navedenoj odluci, ukupno raspoloživi broj povlaštenih parkirališnih karata ograničen”, dodaju potom.

Jutarnji list navodi kako je Bauk odbio odgovoriti na upit je li zatražio povlaštenu kartu. 

Inače, ovakva vrsta karte izdaje se obično stanarima koji imaju prebivalište ili boravište na kojem se naplaćuje parkiranje te tvrtkama i obrtnicima koji imaju sjedište ili koriste poslovni prostor unutar parkirališne zone. Kako je u gradonačelnikovu dopisu i navedeno, ona se može može izdati u osobito opravdanim slučajevima na zahtjev humanitarne udruge, zdravstvene ustanove, fizičke osobe koja ima teško bolesnog člana obitelji i tijela javne vlasti. 

Povlaštena karta kao takva vremensko ograničenje, a vrijedi najviše do godine dana. Stanari u prvoj zoni plaćaju je 100 kuna mjesečno, u drugoj zoni 40 kuna, a u trećoj 25 kuna mjesečno.

Ivica R.