Udinese doživio deseti poraz u nizu

Trener Udinesea Oddo započeo je utakmicu za izmijenjenim sastavom, što zbog ozljeda, što zbog činjenice da ih u nedjelju čeka puno važniji okršaj protiv Crotonea. Gosti su bili dosta agresivni zbog čega je Napoli morao mijenjati pristup u samoj utakmici. Prvu priliku imao je Hamšik, no njegov udarac sa 25 metara paradom brani Bizzarri. Napoli je bio puno opasnija momčad, pogotovo se Insigne isticao u napadu domaćina. Udinese je imao prvu priliku iz kornera, no u gužvi se nisu najbolje snašli i slabi udarac nije bio problem za Reinu. U 41. minuti, nakon ubačaja Zampana, Jankto sa 5 metara dovodi goste u vodstvo. No u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, Insigne se nakon dodavanja Zielinskija lijepo oslobađa svog čuvara i sa 13 metara pogađa u malu mrežicu za 1:1. Posljednju priliku imao je Udinese. Barak lijepo pronalazi Jankta u kaznenom prostoru koji odmah glavom odlično gađa prema golu Napolija, no Reina zadnjim naporima vadi loptu ispod grede i odbija u korner.

U drugom poluvremenu Napoli odmag pokušava doći do novog pogotka. Opet je najopasniji Insigne, a osim njegovog udarca kod domaćina pokušali su i Diawara i Hamšik. Sve pokušaje uspješno je obranio Bizzarri. U protuudaru Barak je odlično prošao po desnoj strani napada, produžio za Jankta na bližu vratnicu, čiji pokušaj sa 5 metara iskosa klizećim startom brani Reina. U 55. minuti gosti ponovno dolaze u vodstvo. Sada Zampano prolazi po istoj desnoj strani, ponovo ubacuje u kazneni prostor gdje sa 12 metara Ingelsson pogađa prizemno za 1:2. Od tada Napoli je primijenio drugačije taktičke postavke što im je donijelo uspjeh. Napoli je sve bolji a najviše opasnosti stvara iz kornera. U 64. minuti Callejon izvodi udarac iz kuta sa desne strane, u skoku je najviši Albiol čiji udarac glavom završava visoko ispod grede u golu Bizzarrija. Napoli izjednačuje na 2:2. nakon toga nekoliko prilika je ima Mertens no jednu mu je Bizzarii obranio, a drugu je promašio. U 70. minuti Callejona sa desne strane upućuje snažan i opasan udarac kojega Bizzarri odbija na 5 metara, odakle usamljenome Miliku nije teško pogoditi za 3:2. Napoli je jednostavno nadjačao Udinese u svim segmentima igre. Posljednji udarac zadao im je u 75. minuti kada je ponovila akcija za 2:2. Udarac iz kuta sa desne strane izvodi Callejon, u skoku je najviši Tonelli koji snažno glavom pogađa po sredini gola za konačnih 4:2. Nakon toga gola, domaćini su usporili osluškujući rezultat Juventusa koji je završio 1:1 i time se borba za Scudetto nastavlja. Udinese je do kraja utakmice imao još nekoliko prilika, a najbolja je bila kada je Perica nakon ubačaja Zampana pogodio gredu. Utakmica je završila rezultatom 4:2.

Andrija Balić odigrao je svih 90. minuta za Udinese. Napolitanci su bili jednostavno premoćni na svakom dijelu terena, a Balić se uklopio u prezentaciju svoje momčadi. Imao je dosta pokušaja dodavanja, no domaćini su uvijek bili na pravome mjestu da na vrijeme oduzmu te lopte.

U borbi za ostanak podjela bodova

U susretu susjeda na tablici koji se bore za ostanak u ligi tri boda bi bila velika za bilo koju momčad. Iako Benevento ima samo teoretske šanse za ostanak, ovima dvjema ekipama veća su prijetnja Verona i Crotone koji ne zaostaju puno za mjestom spasa.

Treneri jedne i druge ekipe promijenili su sastave i prilagodili taktiku ne bi li na taj način iznenadili protivnika.

U prvom poluvremenu SPAL je bio bolja momčad sa više pokušaja i pritiska prema golu Chieva. Kod prve ozbiljnije prilike nakon udarca Mattiella branič gostiju Hetemaj je blokirao udarac i spriječio opasnost. Nakoliko minuta kasnije golman Chieva Sorrentino je odličnom reakcijom obranio pokušaj Cioneka. SPAL u prvom dijelu nije imao sreće. Pokušaj Kurtića završava na leđima Gamberinija, a zatim u rukama Sorrentina.

U drugom dijelu gledao se živahniji ali ipak slabiji nogomet. Svi pokušaji za organiziranje brzog napada uglavnom završavali su već na sredini terena. Nije bilo kreativnosti za uspješnu tranziciju. Chievo je živnuo je su snage u veznom dijelu bile sve ujednačenije. Gosti su pokušajima Giaccherinija i Pucciarellija nastojali ugroziti vrata SPAL-a no bez uspjeha. Kako je vrijeme odmicalo sve više se je preskakala igra i pokušalo ubacivanjima no na kraju konačni rezultat je bio 0:0.

Lorenco Šimić nije bio na raspolaganju treneru Sempliciju za ovaj susret.

Rezultati by SofaScore