[SVI NA POLJUD] Hajduk večeras ide po pobjedu, a navijači ruše rekord

Cijena ulaznice je 10 kuna za sve tribine

0
Foto: Wikimedia

Prvenstvo Prve HNL ovoga tjedna ima dva kola. Večeras će, u sklopu 30. kola, Hajduk na Poljudu dočekati momčad Cibalije.

Hajduk je naravno favorit i ne očekujemo ništa drugo osim uvjerljive pobjede protiv posljednje momčadi prvenstva koja ima dvostruko manje bodova. Od kada je došao na klupu Hajduka, glavni strateg Bijelih Željko Kopić ima odličan učinak. U 14 utakmica koje ih je vodio splitska momčad osvojila je 33 boda, četiri više od Dinama koji je u istom razdoblju skupio 29 bodova. Uz to Kopić vrlo rado promovira domaće i mlade igrače, gradeći neku svjetliju budućnost. Vjerujemo kako će pobjednički ritam koji trener Kopić ima biti nastavljen i danas.

No ono zbog čega svi danas trebamo biti na Poljudskoj ljepotici je i akcija #54. Hajduk kao najveći hrvatski nogometni klub lovi jedan rekord koji će to i potvrditi.

O čemu se radi kod, u posljednje vrijeme sveprisutnog, broja 54? Akcijom #54 pozivaju se svi navijači da napune Poljud i u posljednje tri prvenstvene utakmice HNL-a dosegnu brojku od ukupno 54.000 prisutnih u Poljudu! Nedavno je izašla statistika od deset najgledanijih utakmica u Prvoj HNL, a u svih deset naravno igrala je momčad Bijelih.

U posljednje tri utakmice Hajduk želi postići brojku od 54.000 posjetitelja i time oboriti vlastiti rekord gledanosti iz sezone 1998./99. Ta nogometna godina ostala je u pamćenju i zbog ogromne posjećenosti utakmice Hajduk – Rijeka kada je Poljud ispunilo 40.000 ljudi. Sada Hajduk lovi rekord iz te sezone, a izračunali su kako im u 18 domaćih utakmica u prosjeku treba 11.000 posjetitelja, što bi dovelo do ukupnog broja od 198.000 gledatelja na Poljudu u sezoni 2017./18.

Obaranje poljudskog rekorda Hajduk to može ostvariti u posljednje tri utakmice u kojima gostuju, danas Cibalija, zatim Dinamo i na kraju Osijek.

U današnjoj utakmici protiv Cibalije, HNS je zatvorio sjevernu tribinu čime je kapacitet smanjen na 25.000 mjesta. Više nego dovoljno.

U ovom trenutku više od 15.000 gledatelja osiguralo je svoje mjesto na tribinama poljudskog stadiona. Jedinstvena cijena ulaznice je 10 kuna za sve tribine, a sve informacije o prodaji možete pronaći OVDJE.

Akciju #54 prate i na svojim javnim profilima podržavaju Lorenco Šimić, Stipe Pletikosa, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Ivan Strinić, Mario Maloča, Lovre Kalinić, Goran Jozinović, Ante Erceg, Antonio Milić, Hrvoje Milić, Tino Sušić, Avdija Vršajević, Franck Ohandza, Jefferson i mnogi drugi.

Trener Kopić na jučerašnjoj konferenciji za medije je rekao:

– Nama je neprihvatljivo da nam bilo koji protivnik, sa dubokim uvažavanjem Dinama, bude veći motiv od onoga samog što mi jesmo, a mislim da je Hajduk dovoljno velik sam za sebe. Dodao je da želi svi koji dođu da budu zadovoljni s njegovom momčadi i načinom na koji će prezentirati svoju igru.

Zbog tri žuta karton, Mijo Caktaš nažalost će propustiti ovu utakmicu, ali se zato nadamo daće biti spreman za susret protiv Dinama na Poljudu.

Kroz čitavu veliku povijest Hajduka, stanovnici naše općine uvijek su bili jedni od najboljih i najvatrenijih navijača. Sveprisutni, zbog toga svugdje i prepoznati, pogotovo kada je najpotrebnije. Hajduk nas treba, a nikada nećemo okrenut leđa njemu mi. Pokažimo svoje Hajdučko srce. Počnimo već večeras! Znaj da mi te volimo, Hajduče ljubavi.

Svi na Poljud! Večeras u 20 sati! #svismomihajduk #samohajduk #54