SOCIJALDEMOKRAT: “Očekivao sam da će Vlada nakon rezultata Popisa proglasiti izvanredno stanje”

  0
  Foto: screenshotN1
  Zastupnik Kluba socijaldemokrata u Hrvatskom saboru Domagoj Hajduković bio je gost N1 Studija uživo.

  Komentirao je rezultate Popisa stanovništva koji je pokazao demografsku katastrofu.

  “Mislim da je to summa summarum jedne duže politike. Demografska politika i zadržavanje stanovništva u Hrvatskoj nije pitanje samo radnih mjesta. To je pitanje i pravne sigurnosti, to je pitanje i ozračja u društvu i tako dalje. Ja dolazim iz Slavonije koja je demografski najpogođeniji dio države. Ja znam ljude iz Slavonije koji su radili dobre poslove i radili su u sektorima gdje su imali dobre plaće, ali su otišli jer nisu mogli trpiti nepravdu, korupciju i opću atmosferu u društvu”, govori Hajduković.

  Župan Anušić, tvrdi Hajduković, ima direktan uvid u to što se događa i kako Slavonija zapravo izgleda.

  “Ne može bježati od realnosti da vam je maltene svaka druga kuća u Osijeku prazna. Žao mi je što drugi HDZ-ovi župani nemaju hrabrosti suočiti se sa stvarnošću”, rekao je.

  Napominje da nije istina da od oprobe ne dolaze nikakvi prijedlozi. “Da je situacija krizna i da trebamo sjesti i razmisliti što dalje, apsolutno”, govori.

  “Ja sam očekivao da će Vlada nakon objave ovakvih rezultata imati izvanrednu sjedicu, proglasiti izvanredno stanje i početi se baviti ovim problemom par excellence. Te mjere ne mogu biti usmjerene samo na demografiju, nego to mora biti jedna šira reformska slika. To nije projekt jedne Vlade nego više mandatnih perioda”, dodaje Hajduković.