Foto: Društvene mreže

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj izjavio je da će SRS nastupiti sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na beogradskim i lokalnim izborima u gradovima i općinama u Srbiji.

„Imao sam razgovore sa Aleksandrom Vučićem, Anom Brnabić i Darkom Glišićem i dogovorili smo da SRS ide u koaliciju sa SNS na beogradskim izborima i na općinskim i gradskim izborima u unutrašnjosti Srbije. Naši predstavnici će biti zastupljeni na kandidacijskim listama i sudjelovati ćemo poslije izbora u izvršnoj vlasti“, rekao je Šešelj na TV Hepi, propagandnoj televiziji Aleksandra Vučića koju vodi notorni četnik Milomir Marić, kojase obilato financira prljavim ruskim novcem,

On je objasnio da će Srpska radikalna stranka na republičkim i pokrajinskim izborima nastupiti samostalno, a na lokalnim sa naprednjacima, jer su im na tom nivou, kako je rekao, programi podudarni.

„Naše razlike postoje na republičkom nivou i tamo ćemo imati odvojene liste i posebno idemo na izbore. Ali ako bude neophodna šira koalicija na republičkom nivou, ako naprednjaci sami ne budu mogli da formiraju vladu ili ne mogu zajedno sa socijalistima, mi smo onda jedino spremni sa njima da uđemo u vladu. Svakako nikada nećemo sa prozapadnom opozicijom“, rekao je ratni zločinac Šešelj.

Također je Vučić u strahu od gubitka izbora iz naftalina izvukao i bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića zvanog Grobar (radio jedno vrijeme na groblju) želeći sakupiti svaki mogući glas na izborima.