Ovaj vikend vraćaju se uzbuđenja na malonogometnim terenima županijske lige.

Prošlogodišnje prvenstvo naglo je bilo prekinuto uslijed epidemije uzrokovane virusom COVID-19. Nakon dulje stanke od malonogometnih vratolomija, na parketima diljem naše županije započinje nova natcjecateljska sezona.

Ovogodišnje izdanje 1. ŽMNL broji ukupno  klubova. U međuvremenu dogodile su se i neke promjene u popisu natjecatelja. U viši rang otisnula se ekipa MNK Genius, dok je MNK Vrgorac II dustao od ovogodišnjeg natjecanja.

Prvenstvo će svakako biti bogatije za nove momčadi koje su se od ove godine pridružile, a to su AMNK Universitas Split II i MNK Fortuna Povlja sa otoka Brača. Ukupno će u ovogodišnjem izdanju 1. ŽMNL nastupiti 9 ekipa. Uz spomenute Hrvatski Dragovoljac, Fortuna Povlja i Universitas II, u prvenstvu 2020./2021. nastupit će još i G-točka, Mulina, Olmissum II, Royal sport, Solin 1980 i Trilj.

Svakako je zanimljiva i rubrika dolasci gdje je bio veliki priljev novih igrača. Tako će ove sezone za Crne nastupati Nikola Marinović koji je došao iz Hajduka, zatim prošlosezonski igrač Olmissuma Ivan Kuvačić, te povratnik nakon ozljede Mateo Vučemil. Tu su također i Ante Lozo koji je pojačao konkurenciju među vratnicama, te igrači Petar Meter i Mihovil Petričević. Hrvatski Dragovoljac pojačao se i dvojcem iz Ustanika odakle dolaze Matej Stanić i Josip Bajkuša.

Velika promjena na koju će se igrači Hrvatskog Dragovoljca trebati naviknuti u ovoj sezoni nova je dvorana u kojoj će igrati. Nažalost ta dvorana ne nalazi se u Dugopolju već će Hrvatski Dragovoljac svoje domaće susrete igrati u SD Ribnjak u Omišu. Kako omiško zdanje nudi odlične uvjete ne sumnjamo da će Crni vrlo brzo početi ostvarivati pobjede.

Priliku za prvu pobjedu u Omišu, Hrvatski Dragovoljac imat će već ove nedjelje kada će ugostiti novake u ligi Universitas II. Obzirom na epidemiju koronavirusa koja još uvijek prijeti, ovaj dvoboj odigrat će se bez prisustva publike. Očekujemo zanimljiv susret dva kvalitetna suparnika koja bi se uskoro mogla naći i u samoj borbi za vrh tablice. No, idemo kolo po kolo.

Utakmica između Hrvatskog Dragovoljca i Universitasa na rasporedu je u 20:30 sati, bez prisustva publike.

 
Podijeli objavu