U subotu se održao tradicionalni memorijalni malonogometni turnir “Hrvatski vitezovi” Dugopolje u čast petorici poginulih hrvatskih vitezova sa područja Općine Dugopolje.

U prvoj utakmici snage su odmjerili domaćin turnira MNK Hrvatski Dragovoljac i MNK Ustanik, utakmica u kojoj smo vidjeli čak 17 golova, ali niti jedan prekršaj, što reći nego teški fair-play. Utakmicu su obilježili Luka Kapulica i Roko Mladin koji su kombinirano postigli 7 golova za ekipu domaćih, dok se kod gostiju istakao odlični Josip Bilić-Pavlinović sa nevjerovatnih 6 golova. Konačni ishod je bio 10-7 za Hrvatski Dragovoljac.
U drugoj polufinalnoj utakmici vidjeli smo ekipe HMNK Vrgorca i MNK Hajduk Split, utakmica koja je uvelike bila drugačija od prve polufinalne utakmice. Utakmica žestokog ritma tijekom svih 40 minuta, puno čvrstih startova, ali nedostajalo je golova. U 14. minuti Josip Granić je zatresao mrežu za 1-0 Vrgorca, rezultat koji je ostao do kraja susreta.

U utakmici za 3. mjesto sastali su se MNK Ustanik i MNK Hajduk Split. Očekivala se lagana pobjeda Hajduka, ali momci iz Ustanika nisu tako mislili. Ponovno se iskazao Josip Bilić- Pavlinović koji je postigao 3 gola, dok je kod Hajduka najbolji bio Bože Vujević sa 2 pogotka. Na kraju regularnog dijela rezultat je bio 4-4 i pobjednik se morao odlučiti na penale. Momci iz Hajduka bolje su namjestili nišanske sprave i sa ukupno 3-1 u penalima osvojili 3. mjesto, ali kapa do poda momcima iz Ustanika na lavovskoj borbi.
Finalna utakmica bila je prava poslastica. Odlično su utakmicu otvorili igrači Vrgorca i nakon 11 minuta vec je bilo 2-0, oba gola je postigao odlični Josip Granić. Nisu se predavali domaćini i to im se isplatilo, u 20. minuti Roko Mladin smanjuje na 1-2, a već u 22. minuti Tomislav Kovač zabija za poravnanje rezultata. U 27. minuti Vrgorac ponovno prelazi u vodstvo, strijelac je Josip Govorko, ali s tim se nije složio odlični Tomislav Kovač koji nakon dvije minute zabija za 3-3, pokazalo se konačnim rezultatom na kraju. Nažalost po domaćine, momci iz Vrgorca su bili uspješniji sa ukupnih 3-1 u raspucavanju sa 6 metara. Odličan na golu Vrgorca bio je Ivan Vukosav, koji je zasluženo uzeo titulu najboljeg vratara turnira.

Najboljim igračem turnira proglašen je Josip Granić iz Vrgorca, dok je titulu najboljeg strijelca ponio Josip Bilić- Pavlinović sa ukupno 10 golova.
Uprava MNK Hrvatskog Dragovoljca zahvaljuje se voditelju programa i delegatu Željku Mariću, sucima Jošku i Luki Cikojević, te pokroviteljima turnira, a to su: Općina Dugopolje, Turistička zajednica Općine Dugopolje, Tommy, Implant centar Frankić, Đani Ret-a-car, Ultra shop i mnogi drugi.

Podijeli objavu