Stiže još jače staklo za pametne telefone

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Corning je vodeći proizvođač rješenja namijenjenih za zaštitu ekrana pametnih telefona pod nazivom GorillaGlass, a sada su u toj kompaniji predstavili šestu generaciju koja bi trebala biti još izdržljivija od prijašnjih. Kakvo je to staklo u pitanju?

Gorilla Glass 6 je, dakako, dizajniran tako da bude izdržljiviji od prethodnika, a kojeg smo upoznali još prije dvije godine. Staklo je izrađeno da izdrži pad s više razine i više padova po uređaju (što je možda još bitnija značajka).

U svom medijskom priopćenju Corning izvještava kako će telefoni sa zaslonima koje štiti Gorilla Glass 6 izdržati čak 15 uzastopnih padova s visine od jednog metra, što će biti dvostruko izdržljivije u odnosu na Gorilla Glass 5.

U kompaniji tvrde kako Gorilla Glass 6 dolazi s posve novim sastavom stakla koje je kemijski pojačano ne bi li postiglo još veću izdržljivost u odnosu na prethodnika.

Prvi pametni telefoni ojačani Gorilla Glass 6 zaštitom trebaju se pojaviti već tijekom ove godine, no Corning još ne navodi o kojim ili čijim modelima će se raditi. Ipak, gotovo je sigurno kako će među njima biti Appleovi telefoni, jer iPhone telefoni već nekoliko godina imaju Gorilla Glass.

Bit će zanimljivo za vidjeti koliko će se Gorilla Glass 6 upotrebljavati i koliko brzo će ga razni proizvođači prihvatiti. Iako su mobiteli u zadnje vrijeme sve tanji, sa staklima to nije slučaj. Tanje staklo je obično lakše lomljivo pa će proizvođači prilikom dizajniranja morati obratiti pažnju na to.

Corning je već sad pustio novi materijal u prodaju, no ipak će proći sigurno nekoliko mjeseci dok na tržištu ne osvanu pametni telefoni s tom novom generacijom otpornog stakla.

Prema jednoj prijašnjoj studiji, koju je provela kompanija Toluna, prosječnom korisniku pametni telefon pada na pod otprilike 7 puta godišnje, a u više od 50 % slučajeva mu ispadne s visine od jednog metra.

SourceGeek.hr
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img