13 C
Split

Što trebate raditi kada kuhate tjesteninu, a što nikako ne smijete?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Pitate se kako skuhati tjesteninu a da se ona ne lijepi, već da se umak koji pripremite lijepi za tjesteninu? Doznajte tajne kuhanja tjestenine.

Koji je najbolji način za kuhanje tjestenine, tj. što nikako ne smijete raditi, a što morate raditi da bi vaša tjestenina ostala razdvojena, odnosno da se ne bi slijepila tijekom kuhanja, donosi Večernji list.

Što ne smijete raditi:

Nikada nemojte stavljati ulje u vodu za kuhanje tjestenine jer je to prilično loš savjet. Stvar je u tome da će ulje stajati na površini vode, neće pomoći u tome da se tjestenina ne lijepi i onda, kada ćete je ocijediti, tjestenina će pokupiti ulje s površine.

Loša je stvar što se za takvu nauljenu tjesteninu umak neće primati.

Što raditi:

Tajna je u tome da stavite mnogo vode i da voda brzo vrije. Također je vrlo bitno zasoliti vodu za kuhanje tjestenine jer sol dovodi do povišenja vrenja. Vodu zasolite jako, trebala bi imati okus kao morska voda.

Također je dobro tjesteninu razdvojiti i ubacivati u nekoliko navrata, a ne sve odjednom. Tjestenina se počinje lijepiti u prvih 20 sekundi kuhanja, a postupno dodavanje spriječit će lijepljenje.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img