Sunčano i vruće, a u unutrašnjosti Dalmacije moguć i pljusak

0
1
Foto: HRT

Prema sinoptičkoj karti, i u ponedjeljak ćemo biti u polju povišenog tlaka zraka, a iznad nas će se zadržavati vlažan i vruć zrak, pa atmosfera neće biti posve stabilna.

U Dalmaciji u ponedjeljak pretežno sunčano i vruće, ali u njezinoj unutrašnjosti, uz umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimice će biti pljuskova i grmljavine koji mogu biti i izraženiji. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 22 do 25, a najviša dnevna između 31 i 34. 

I na južnom Jadrani slično – uglavnom sunčano i vruće uz većinom slab jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka slična kao na srednjem dijelu. 

Idućih dana u unutrašnjosti djelomice ili pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće, ali ne i posve stabilno. Povremeno će biti lokalnih pljuskova, osobito u gorskim krajevima. Vjetar uglavnom slab. 

Na Jadranu idućih dana i dalje pretežno sunčano i vruće uz tople noći. Povremeno može biti lokalnih pljuskova, uglavnom na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. 

Dakle, idućih dana očekuje nas dosta sunčanog, vrlo toplog i vrućeg vremena, osobito na Jadranu, a u unutrašnjosti povremeno može biti lokalnih pljuskova, osobito u gorju. (HRT)