Sutra se na području Crkveni doci, pokraj Špilje Vranjače u Kotlenicama, održava turnir u igranju balota pod nazivom Kup sv. Petra. Pokrovitelj ovog turnira je Općina Dugopolje.

Pravila za ovaj turnir u našoj iznimno zabavnoj i zanimljivoj igri balota su naravno jednostavna. Igra se drvenim balotama (s vijcima) na ledini po sustavu “Tko prije 2 u 12”.

Pravo sudjelovanja na Kupu sv. Petra imaju isključivo natjecatelji s područja općine Dugopolje s tim da svaka momčad ima pravo prijaviti i jednog gosta po ekipi. Ekipe se sastoje od 3+1 članova, a uplata po ekipi iznosi 100 kuna.

Zanimljive su i nagrade koje će se dodijeljivati. Osvajači prvog mjesta dobit će 50 posto uplata i pehar za pobjednike, drugo mjesto nosi 30 posto uplaćenog kotizacijskog iznosa, dok će trećeplasirani osvojiti 20 posto uplaćenih sredstava. Osim novčanih nagrada, osvajači prva tri mjesta dobit će i pečeni odojak, te 12 litara vina i mineralne. Također, ova ukusna gastro nagrada očekuje i četvrtoplasiranu ekipu. Dodijelit će se i pehar za najboljeg igrača.

Prijave i početak turnira su u nedjelju (17.06.) u 16 sati.

Dođite, zabavite se i guštajte s ekipom u balotama.