U četvrtfinalu Kupa prvaka BK Sokol na domaćem terenu poražen od Saint-Vulbas SB

0

Nakon što su u osmini finala Europskog kupa prvaka BK Sokol poslije pripetavanja izbacili francuski Aix-Les-Bains, ove subote naši momci susreli su se sa još jednim Francuzima.

U povijesnoj utakmici četvrtfinala Kupa prvaka, Sokol je naišao na renomiranog protivnika. Saint-Vulbas SB. Ipak, ovi Francuzi bolja su momčad od prethodnih. Saint-Vulbas slovi kao jedna od ponajboljih europskih ekipa i sigurno su veliki konkurenti za podignuti pehar prvaka Europe na kraju sezone.

Protekle subote, u prvom od dva dvoboja koja su na rasporedu, Sokol je na Gripama dočekao Saint-Vulbas. Gosti su u Split došli sa željom da ostvare pozitivan rezultat, u čemu su na kraju i uspjeli. Usprkos dobroj igri Sokola francuski predstavnik, za kojeg nastupa niz francuskih reprezentativaca, pobijedio je s 14:8.

Već na samom startu bilo je vrlo zanimljivo. U štafeti Čorić i Jurić poraženi su od Chirata i Marsensa sa 0:2. Sokol je bolje odigrao od gostiju u igri krugova kada su Žure i Jurić uvjerljivo dobili Benoita i Mourguesa sa 4:0. No, francuska ekipa zadaje bolni udarac što je i prelomilo utakmicu. U igrama preciznog izbijanja i brzinskog izbijanja Saint-Vulbas ostvario je nevjerojatnih 8 bodova. Kod preciznog izbijanja Chirat i Belay sa 4:0 bili su bolji od Grančića i Pirića, dok su u brzinskom izbijanju Marsens i Chirat istim rezultatom 4:0 svladali Čorića i Jurića.

U igri parova Grančić i Žižić su izgubili od Berauda i Chirata sa 0:2. Ipak, u istoj igri Jurić i Čorić pobijedili su Benoita i Belaya sa 2:0, tako da je u ovoj igri ukupni rezultat bio 2:2. Kod trojki Pirić, Botica i Balić poraženi su od Sauchaya, Chirata i Marsensa sa 0:2.

Nakon svih odigranih dijelova igre, moramo priznati da je unatoč dobroj igri naših Sokola, Saint-Vulbas SB zasluženo pobijedio sa ukupnim rezultatom 8:14.

Od ostalih susreta posebno možemo izdvojiti odličan nastup BK Zrinjevca koji je sa visokih 18:4 svladao talijanski C.R.C. Gaglianico Biella. Također pobjedu je ostvario i B.R.B. Ivrea iz Italije koji je sa 17:5 pobijedio francuski CRO Lyon B., dok su slovenci B.K. Trata i Talijani S.B. La Perosina odigrali 11:11.

Četvrtfinalni uzvrati na rasporedu su u subotu 26.05. BK Sokol ide u francusku gdje će mu domaćinstvo uzvratiti Saint-Vulbas SB.

BK Sokol – Saint-Vulbas SB 8:14

Štafete 0:2: Čorić, Jurić – Chirat, Marsens 36(53):51(58)

Krugovi 4:0: Žure – Benoit 26:21 ; Jurić – Mourgues 22:20

Precizno izbijanje 0:4: Grančić – Chirat 10:21 ; Pirić – Belay 15:23

Brzinsko izbijanje 0:4: Čorić – Marsens 31(44):46(49) ; Jurić – Chirat 43(50):44(50)

Pojedinačno 2:0: Žure – Mourgues 7:6

Parovi 2:2: Grančić, Žižić – Beraud, Chirat 4:9 ; Jurić, Čorić – Benoit, Belay 12:4

Trojke 0:2: Pirić, Botica, Balić – Sauchay, Chirat, Marsens 5:10