U vikendu koji je za nama odigrali su se uzvratni susreti boćarskog Kupa prvaka. Naši BK Sokol ostvarili su veliki uspjeh i plasirali se u četvrtfinale ovog prestižnog natjecanja.

U osmini finala igrali su protiv francuskog Aix-Les-Bains. U prvom susretu, koji se igrao tjedan dana prije na splitskim Gripama, u uzbudljivoj utakmici Dugopoljci su slavili preokretom, a rezultat je bio 13:9 za našu ekipu.

Protekle subote BK Sokol gostovao je u francuskoj kako bi ponovno odmjerili snage protiv istoga protivnika, te se tako dobila momčad koja će ići dalje u natjecanju. Francuzi, koji su bili favoriti u uzvratu, su ovoga puta bili uspješniji i pobijedili rezultatom 16:6. Tako su nakon dva susreta obje momčadi imale po jednu pobjedu i ukupan rezultat bio je 1:1.

No, u boćarskom Kupu prvaka ne vrijedi pravilo „gol-razlike“, što znači da su Sokoli protiv domaćina za prolazak u četvrtfinale morali odigrati dodatnu igru, odnosno pripetavanje. Sokoli su najprije na krilima fantastičnog Gorana Balića i Ivana Jurića izbjegli poraz, da bi kapetan ekipe Luka Žure donio momčadi povijesnu pobjedu i rezultatom 3:2 zasluženo prošli u četvrtfinale Kupa prvaka.

U četvrtfinalu Sokolove očekuje novi dvoboj protiv francuza. Ovog puta protivnici su im renomirani francuski velikani Saint-Vulbas SB. Oni su u osmini finala bili bolji od našeg Riječkog BK Vargon. Prvi četvrtfinalni dvoboj igra se sljedeće subote (12.5.2018.) u Splitu.

Drugi hrvatski predstavnik u četvrtfinalu je ekipa BK Zrinjevac, koja će igrati protiv talijanskog C.R.C. Gaglianico Biella.

Pobjednik četvrtfinalnog dvoboja (uključujući uzvrat) plasirat će se na “Final Four”, završni turnir najboljih četiriju boćarskih ekipa Europe.

Video snimku pobjede BK Sokola u osmini finala, sa francuskim komentatorom, možete pogledati OVDJE.

Aix-Les-Bains – BK Sokol 16:6 (3:2)

Štafete 2:0: Banchet, Micoud – Čorić, I. Jurić 49(56):39(56)

Krugovi 4:0: Micoud – Žure 29:19 ; Poyet – I. Jurić 26:19

Precizno izbijanje 0:4: Dussaillant – Prirć 13:24 ; Banchet – Grančić 15:19

Brzinsko izbijanje 4:0: Micoud – I. Jurić 45(46):42(49) ; Bonnet Ligeon – Čorić 35(46):31(44)

Pojedinačno 2:0: Condro – Žure 9:3

Parovi 2:2: Micoud, Poyet – Botica, Grančić 6:13 ; Persico, Reyne – Balić, Čorić 13:1

Trojke 2:0: Dussaillant, Maugiron, Rivaux – I. Jurić, Pirić, D. Podrug 11:5

Dodatna igra 2:3

Izbijanje: Reyne –, Grančić –

Bližanje: Perisco –, Žure –

Izbijanje: Condro 1, Pirić –

Bližanje: Poyet –, Botica –

Izbijanje: Micoud 2:0, Balić 2:1

Bližanje: Maugiron –, I. Jurić 2:2

Izbijanje: Reyne –, Grančić –

Bližanje: Persica –, Žure 2:3