Svjetski dan osoba s Downom: Članovi obitelji, prijatelji i stručnjaci snimili su video ‘Čuvari ljubavi’

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Članovi obitelji, prijatelji i stručnjaci koji sudjeluju u životu djece s Downovim sindromom povodom 21. ožujka, Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom, snimili su video ‘Čuvari ljubavi’.

U njemu govore o tome što je značio dolazak mališana s tim sindromom u njihov život i o tome koliko im oni danas znače.

– Priča je posvećena svima onima koji brinu o djeci s Downom, a na ideju o tome da ga snimimo došla sam po uzoru na neke slične projekte koje su radili članovi udruga u inozemstvu. Prijateljica Martina Vuković i ja zajedno smo ga režirale i pozvale roditelje, druge članove obitelji, te prijatelje i poznanike obitelji djece sa Down sindromom iz cijele Hrvatske, da snime kratak emotivan video o tome kako su se osjećali kad je u njihov život došla osoba s Down sindromom, na koji način ih je promijenila, odnosno utjecala na njihov život i obitelj, kako se sada osjećaju, što im znače osobe s Downom i što o osobama s Downovim sindromom žele poručiti javnosti – kaže Larisa Porčić Filipaj, mama trogodišnje Laure, djevojčice s Downovim sindromom.

Dodaje kako nju i Martinu, mamu trogodišnjeg  Kristijana, motivira želja da pošalju poruku javnosti o tome da je važno govoriti i o onima koji brinu o djeci s Downovim sindromom, koji ih vole i štite, a koje su nazvale #čuvariljubavi.

– Osobe s Downovim sindromom su čista ljubav, to će vam potvrditi svatko tko ih pusti u svoj život, a ponajviše njihova obitelj, koja ih najbolje poznaje – kaže mama Larisa.

U video se pojavljuju djeca, članovi obitelji i njihovi prijatelji iz cijele Hrvatske: Teo i njegova sestra Korina Radman, Iva Marincel Antolović, fizioterapeutkinja i djeca Laura Filipaj (3,5 godine), Matej Tomulić (5 godina), Rita Sušanj (2,5 god), zatim  Laurin tata Dean Filipaj, te Ana i Davor Saršon, kumovi, prijatelji Laurine obitelji te njezin brat Lucas. Tu su i Toni i Niko Vlahov te njihov šestogodišnji brat Dino (6 godina), s  mamom Majom i tatom Vinkom Vlahov.

Svoje su dojmove o tome koliko im znači petogodišnja Leonarda podijelili i njezin brat Dominik te mama Sandra Belinić, dok su o petogodišnjoj Noemi Lotti Međugorac govorili Čuvari ljubavi mama i tata Monika i Željko Međugorac te njezini sestra i brat Mira Lana i  Benjamin Bod. Uz Karla Šukeca, u videu sudjeluju njegova mama Štefica i brat Matej.

Tata Mario Kulišić i mama Eleonora Diviki predstavili su Jakova Kulišića, a posebno mjesto imaju braća i sestre: Zoja Minić i njezina sestra Mia, David Šimić, Ivan Mihael Broz i njegov brat Viktor.

Tu su i Marko Milić  s mamom Ivanom, tatom Edijem  i sestrom Marom, Kristijan Vuković, njegova sestra Iris i tata Alojz, te Andrijana Petrac  s mamom Helenom, tatom Petrom i sestrom Timeom, te Marko Maleta, sa sestrama Anom i Sarom, te susjedom Marijom Vrkašević, piše 24sata.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img