Foto: Screenshot YouTube

Talijanski nogometni savez (FIGC) i Luciano Spalletti postigli su dogovor da on naslijedi Roberta Mancinija na mjestu izbornika Azzurra, pišu u petak talijanski mediji.

Kako piše “Gazzetta dello sport”, Spalletti, prvi izbor FIGC-a, potpisat će trogodišnji ugovor, do rujna 2026. godine.

“Gazzetta dello sport” dodaje da je Spalletti nakon nekoliko telefonskih razgovora dao suglasnost predsjedniku FIGC-a Gabrieleu Gravini s kojim će se sastati danas kako bi finalizirali njegov ugovor.

Nakon imenovanja, koje bi moglo biti formalizirano u subotu, Spalletti bi u ponedjeljak trebao održati svoju prvu konferenciju za novinare kao trener, prenosi sportski dnevnik.

Nakon što je osvojio naslov prvaka Italije s Napuljem u svibnju, 64-godišnji Spalletti je napustio mjesto u tom klubu. On sada preuzima reprezentaciju koja se unatoč europskom naslovu 2021. nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo 2022. u Katru.

Imat će samo nekoliko dana da se pripremi za dvije ključne utakmice za Azzurre ako žele izboriti plasman na Euro 2024., najprije 9. rujna u Sjevernoj Makedoniji i protiv Ukrajine u Milanu tri dana kasnije.

Pregovore sa Spallettijem zakompliciralo je postojanje klauzule u njegovom ugovoru koji ga još uvijek veže za Napoli, do lipnja 2024. godine, a prema kojoj se klubu treba isplatiti odšteta od tri milijuna eura ako on prihvati novu funkciju.

Predsjednik i vlasnik Naplesa Aurelio De Laurentiis upozorio je FIGC da se neće odreći ove naknade, koja se svaki mjesec smanjuje za 250.000 eura, zbog “načelnog pitanja”.