Prethodnih nekoliko dana većina nas je zajedno sa svojim obiteljima provela određeno vrijeme ispred televizora. Uglavnom se vrtio standardni Božićni program, u kojem je bilo mnoštvo repriziranih filmova i emisija. No neki ljudi odlučili su badnjak provesti gledajući malo drugačiji tv sadržaj.

Jedan od vodećih dizajnera video igara Jeff Kaplan, preko video platforme Twitch, emitirao je kako deset sati sjedi pokraj kamina ne radeći apsolutno ništa. Ovu bizarnost istovremeno je gledalo oko 40.000 ljudi, a čak 250.000 njih se barem na nekoliko trenutaka uključilo u program.

Većinu dana Kaplan je sjedio u miru pokraj kamina, osim u nekoliko kratkih navrata. Prvo ga je u jednom trenutku mikrofon udario u glavu skinuvši mu naočale koje je morao popraviti. Kasnije se javio na telefon rekavši pozivatelju kako trenutno ne može odgovarati na pitanja ankete, budući da upravo radi nešto drugo odnosno sjedi 10 sati pokraj kamina, ali obećao je da će ih nazvati kada završi. Te na kraju još jednom kada je pojeo čokoladni keksić, uz komentar kako je tako ukusan da bi mogao jesti po cijele dane.

Zanimljivi Božićni program oduševio je brojne njegove gledatelje. Neki su komentirali kako uopće ne žale što su deset sati gledali ovaj program, dok su drugi poželjeli sami sebi takvu opuštenost i mir tokom cijele 2018. godine. No dosta gledatelja požalilo se kako je to unaprijed snimljeni program te kako se puno scena ponavlja.

Sličnih emisija je bilo i ranije. Najpoznatije izdanje je kada je američki glumac Nick Offerman 45 minuta sjedio pokraj kamina također ne radeći ništa osim ispijajući viski cijelo vrijeme.

Ovaj trend televizijskog programa gdje se gotovo ništa ne događa (slow-tv), postaje svakim danom sve popularniji. Čak je i BBC emitirao nekoliko takvih emisija. Tako su gledatelji mogli uživati u višesatnim vožnjama lokanog autobusa, zatim vožnje sanjkama po snijegu, jedrenju broda kroz morski kanal ili još jednom Božićnom specijalu, dugačko putovanje vlakom.

Odlika ovakvog programa je da nema nikakve pozadinske glazbe već samo stvarne zvukove, a također nema komentatora osim ponekad slovima ispisani detalj o nekoj zanimljivosti. Ovakva vrsta televizijskog programa postaje sve popularnija pogotovo zbog činjenice da ima smirujući učinak na gledatelje.