Trebinjskim četnicima smeta HOS na Srđu! HOS-ovac im i odgovorio:”Samo neka cvile, imaju i zašto, na HOS-u su polomili zube”

0
Foto: Dugopolje.org

Nakon jučerašnjeg obilježavanja 30. obljetnice najtežeg dana u novovjekoj povijesti i obrane grada Dubrovnika na kojoj je s pravom sudjelovao i HOS jer je uz ostale postrojbe tog dana 06. prosinca 1991. godine bio dio obrane strateške točke obrane Dubrovnika tvrđave na Srđu, javljaju se glasovi “iza brda”, iz Trebinja. Jauču, cijuču, kukaju, plaču, mole, cvile i “prosvjeduju” kako se eto HOS mogao pojaviti na ovoj obljetnici.

Svima koji imaju bar tanku dvojku iz povijesti poznata je činjenica kako su HOS-ovci branili Srđ, kao što je poznata i činjenica da su bradate četničke spodobe kamiondžije iz Trebinja u uniformama JNA jurišale na Dubrovnik, preko Srđa koji je ostao zadnja crta obrane, a na njoj su bradate Vučurevićeve spodobe polomile zube.
Prije toga okupirali su sva naselja u okolici Dubrovnika, stanovništvo protjerali, mnoge poubijali, naselja popljačkali i popalili.

Nakon tih četničkih pohoda mnoge kuće u Trebinju su po prvi puta dobile frižidere, perilice rublja ili televizore, i sad bi Trebinjci određivali tko se smije, a tko ne komemorirati na Srđu. Pozivaju Europu, pozivaju znane i neznane jer eto njima smeta HOS na Srđu.

U razgovoru s istaknutim HOS-ovcem Ivicom Vladavom na pitanje da prokomentira pisanje trebinjskih portala njegov komentar na ovu kuknjavu iz Trebinja bio je “Samo neka cvile, imaju i zašto, na HOS-u su polomili zube”. Napomenuo je da su jučer kao i svake godine došli odati počast poginulim HOS-ovcima u obrani Dubrovnika i da će to činiti dok su živi, bez obzira na kuknjavu “iza brada”.

Foto: Dugopolje.org

Spomenuo je kako je jučer uz gradonačelnika Frankovića, župana Dobroslavića, ministricu Vučković, bio i predsjednikov savjetnik general Mareković koji se rado slikao s HOS-ovcima i zadržao u razgovoru!

Anita M.
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here