Večeras se igraju utakmice memorijalnog malonogometnog turnira Mate Vučak-Čigra. Ovogodišnji turnir jubilarno je izdanje koje se već 25 godina igra u ljetnim mjesecima na igralištu u Cisti Velikoj.

Riječ je o jednom od najvećih malonogometnih turnira na otvorenome na ovim prostorima, gdje iz godine u godinu možemo gledati ponajbolje hrvatske malonogometaše.

Turnir se održava u spomen na poginulog branitelja Matu Vučka, dozapovijednika satnije u trećoj bojnoj 4.brigade ZNG-a, koji je poginuo u završnoj operaciji oslobađanja dubrovačkog područja, a prema riječima četvorice suboraca posljednje riječi bile su mu „Ja umirem, živjela Hrvatska!”.

Posljednjih 15 godina turnir je bio dio veće sportsko-kulturne manifestacije „Cisko lito”, čiju organizaciju provodi K.U.Š.U Cista Velika, uz veliku potporu općine, Splitsko-dalmatinske županije i ostalih sponzora.

Jubilarno 25.izdanje turnira igra se u tri uzrasne kategorije: djeca, seniori (memorijal) i veterani. Na ovogodišnjem turniru nastupaju i momci iz MNK Hrvatskog dragovoljca, ali pod drugim imenom. Budući da se uskoro bliži i obnovljeno izdanje dugopoljskog malonogometnog turnira „Hrvatski vitezovi“, Crni su promijenili ime, te će na ovogodišnjem memorijalu Mate Vučak-čigra nastupiti pod imenom Hrvatski vitezovi Dugopolje.

Dugopoljska momčad sastavljena je većinom od igrača juniorskog i kadetskog uzrasta, uz poneko pojačanje iz selekcije seniora. Tijekom cijelog ljeta momčadi MNK Hrvatskog dragovoljca nastupaju ili će nastupiti na raznim turnirima diljem Dalmacije. Tu svakako prednost imaju turniri koji se održavaju u čast pripadnika hrvatskih ratnih postrojbi ili su na neki drugi način povezani s Domovinskim ratom. Upravo takav je i memorijal Mate-Vučak Čigra.

U večerašnjem prvom dvoboju na ovogodišnjem turniru u Cisti Velikoj, ekipa Hrvatskih vitezova snage će odmjeriti s momčadi NK Trilj. Ovakvi turniri izvrsna su prilika mladićima iz futsal akademije Hrvatskog dragovoljca da steknu dodatno iskustvo igranja, osobito u dvobojima protiv starijih igrača. Vjerujemo kako će momci večeras pružiti svoj maksimum i u najboljem svjetlu prezentirati svoje malonogometne vještine.

Susret između Hrvatskih vitezova Dugopolje i NK Trilja igra se na malonogometnom igralištu OŠ Cista Velika s početkom u 21:10 sati.