[TURNIR MATE VUČAK-ČIGRA] Pomlađeni Crni poraženi od Triljana

0
4

Sinoć su u Cisti Velikoj odigrani susreti memorijalnog malonogometnog turnira Mate Vučak-Čigra. Na turniru je nastupila i dugopoljska ekipa MNK Hrvatskog dragovoljca.

Crni ipak sinoć nisu igrali pod svojim imenom, već pod imenom nadolazećeg malonogometnog turnira Hrvatskih vitezova koji će se igrati upravo u Dugopolju. Stoga je njihov naziv na ovom turniru bio Hrvatski vitezovi Dugopolje.

U prvom kolu za protivnika su Crni imali ekipu NK Trilja. Dugopoljski sastav činili su ponajviše juniori i kadeti, te je na golu bio i malonogometni iskusni vratar inače bivši pripadnik legendarne 4. gardijske brigade Jozo Puljiz. Vratar Crnih je i službeno najstariji igrač koji je nastupio na ovogodišnjem memorijalnom turniru. Također Crni su u svojim redovima imali i najmlađeg igrača na ovogodišnjem memorijalu, jer je za njih nastupio Ivano Ora rođen 2007. godine. Momčad je pojačao i hrvatski reprezentativac gluhih Luka Roso koji je ujedno i kapetan mlađih uzrasta.

Što se tiče same utakmice vidjela su se dva slična poluvremena u kojima je presudilo iskustvo. U prvom dijelu dugopoljska momčad primjetno je igrala u grču. To su iskoristili iskusni igrači NK Trilja koji već dugo zajedno igraju malonogometne turnire. Nas polovici igre u prvoj dionici Triljani su imali korner, iz kojeg se lopta odbila od igrača Hrvatskih vitezova za vodstvo nominalno gostiju od 0:1. Danak iskustva Crni su platili i kod drugog pogotka kada je jedan gostujući igrač pobjegao domaćoj obrani i postigao gol za vodstvo od 0:2 čime se otišlo na poluvrijeme.

U nastavku susreta slični rasplet igre i rezultata. Igrači Hrvatskih vitezova izašli su odlučno u drugi dio susreta sa željom da pokažu više kvalitete koje zasigurno i posjeduju. No ipak susret je prelomila još jedna lopta upućena iz auta prema domaćim vratima koja se nesretno odbila od obrane za vodstvo triljske ekipe od 0:3. Do kraja susreta zabilježen je još jedan pogodak u mreži Crnih. Tako su u ovom vrlo mladom sastavu dugopoljski predstavnici završili nastup na turniru s porazom od 0:4. Unatoč tome pokazali su kako škola futsala MNK Hrvatskog dragovoljca radi odličan posao te proizvode vrlo kvalitetne igrače koji će u skoroj budućnosti biti nosioci i prve ekipe. Ovo je vrlo vrijedno iskustvo za ove mladiće za koje ne sumnjamo kako će vrlo brzo zabijati golove na drugim turnirima i igralištima diljem Dalmacije.

Jedan od takvih turnira odigrat će se krajem kolovoza u Dugopolju. Radi se o memorijalnom malonogometnom turniru Hrvatski vitezovi koji će se igrati na igralištu OŠ Dugopolje. Sama završnica ovog turnira planirana je u vrijeme svetkovine, a ujedno i najveće fešte, blagdana sv. Mihovila koji je i zaštitnik dugopoljske župe. Više o samome turniru bit će poznato u tjednim koji su pred nama.

Hrvatski vitezovi Dugopolje – NK Trilj 0:4