13 C
Split

U Kini predstavljen prvi računalno generiran TV voditelj

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

U Kini je danas, u provinciji Zhejiang na događaju nazvanom World Internet Conference, predstavljen prvi primjerak računalno generiranog televizijskog voditelja. Ovaj TV spiker kojem je jedina zadaća čitanje vijesti pred kamerom, pokretan je umjetnom inteligencijom. Ona je zaslužna kako za umijeće čitanja teksta gotovo prirodnim sintetiziranim ljudskim glasom, tako i za izgled samog voditelja, njegove izraze lica i pokrete koji izgledaju kao da ih izvodi stvarna osoba.

Sustav su izradili stručnjaci kineske tehnološke kompanije Sogou.com, inače poznate po internetskoj tražilici, te državne novinske i TV agencije Xinhua. Ovaj umjetni Saša Kopljar naučio je svoj posao gledajući druge televizijske spikere, a iz ove TV kuće kažu kako je spreman postati dijelom tima koji se bavi produkcijom vijesti. Učenjem će mu se povećavati raspon izraza lica pa bi umjetne voditelje poput ovog uskoro trebalo biti gotovo nemoguće razlikovati od pravih.

Prednost AI voditelja je u tome što može raditi 24 sata na dan, ne umara se, te istodobno može vijesti čitati na televiziji, internetskim stranicama, društvenim mrežama, i slično. Osim brzog i učinkovitog čitanja vijesti donosi i uštedu na plaćama voditelja i na vremenu koje je potrebno da se vijesti snime i puste u javnost, piše Bug.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HERR SOSA, TI SI U HRVATSKOJ OD SADA – TURIST!

Službena navijačka udruga hrvatske nogometne reprezentacije "Mi Hrvati" oglasila se na svom Instagram-profilu gdje je prokomentirala izbor dosadašnjeg mladog...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img