Zanimljive zoološke atrakcije nalaze se u Kini.

Nedavno se na istoku planete otvorio možda i najneobičniji zoološki vrt. Posebnost toga zoo-a nije samo u iznimno rijetkim pingvinima „sa južnog pola“, već su stvari puno zabavnije.

Kada se otvorio reklamirali su ga kao „atrakciju koju se viđa jednom u životu“. I zaista je tako bilo. Ljudi su pohrlili da vide o čemu se radi i nemalo su se iznenadili. Skoro sve životinje u tom zoološkom vrtu su zapravo bile igračke na napuhivanje, imitirajući tako pravu životinju.

Iako je cijena ulaznice bila neobično mala za „jedinstvenu životnu priliku susreta sa arktičkim pingvinima“, oko 20 kuna, posjetitelji nisu očekivali da će biti besramno nasamareni te su jedva čekali otići vidjeti životinje uživo.

Kada su došli na lice mjesta bili su, najblaže rečeno, iznenađeni. Početni šok i zbunjenost su ubrzo zamijenili ljutiti izrazi na licima gostiju.

Čak su i „iznimno rijetki pingvini sa južnog pola“ bili na napuhivanje. To je razbjesnilo mnogobrojne posjetitelje kako domaće tako i strane.

Da bi stvari bile još i gore, uslijedio je novi šok. Jedine stvarne životinje u tom zoološkom vrtu su bile dvije kokoši, patke i kornjača. No tu bizarnostima nije kraj.

Naime, kornjača je stavljena u staklenu kutiju i nazvana je „kornjačica sreće“. Na vrhu kutije je izrezan komadić stakla kako bi posjetitelji mogli ubacivati novac i zaželjeti si zdravlje, uspjeh i sve što im kornjača može ispuniti.

Iako su bili u većini, gosti na kraju ipak nisu uspjeli dobiti novac natrag. Budući da se radilo o malom iznosu, ubrzo su odustali i otišli svojim kućama. Očito da je poziv na „jedinstveni događaj u životu“ u potpunosti opravdao svoj naziv.