U19: Hrvatska traži pobjedu protiv Norveške, u Dugopolju se nada iznenađenju Mađara

0
0

Hrvatska U19 reprezentacija danas u Sinju igra posljednji susret Elitnog kola za plasman na Euro.

Nakon što su u prvom kolu poraženi od Njemačke, te u drugom slavili protiv Mađarske naša reprezentacija danas ima posljednju priliku ostvariti odlaza na nadolazeće europsko prvenstvo. Za to im je potrebna pobjeda te dobar rezultat iz susreta Njemačke i Mađarske.

Nakon odigrana dva kola na vrhu tablice je Norveška s 4 boda, a slijede Njemačka i Hrvatska s 3 osvojena boda, dok posljednje plasirani Mađari nemaju bodova. Nijemci su ispred Hrvatske jer u slučaju istog broja bodova prednost ima ona reprezentacija koja je bila uspješnija u međusobnom ogledu. U utakmici između Hrvatske i Njemačke gosti su slavili s 2:0. Isti princip prednosti zbog boljeg međusobnog omjera primijenit će se i u slučaju da bude potrebno nakon završetka turnira. To bi značilo ukoliko Hrvatska i Njemačka danas ostvare pobjede da na europsko prvenstvo idu Nijemci.

Ipak, u ovom trenutku u najboljoj poziciji su Norvežani koji imaju bod više od Hrvatske, no očekivati je da će i njima biti potrebna pobjeda da prolazak dalje.

U drugom susretu ove skupine koji se igra s početkom u 14 sati u Dugopolju na stadionu Hrvatskih vitezova, Njemačka je protiv Mađarske favorit. Ukoliko savladaju Mađare, osluškivat će rezultat iz Sinja i nadati se prolasku, no isto će se raditi i u Sinju. Nadamo kako Mađari ipak mogu iznenaditi Njemačku danas u Dugopolju te, uz eventualnu pobjedu naših, omogućiti Hrvatima da se plasiraju na Euro.

Očekivana prva momčad hrvatske reprezentacije je Kotarski, B. Šutalo, Vušković, Smolčić, Čolina, Bulat, Palaversa, Blagaić, Dolček, Marin, Baturina

Ulaz za sve gledatelje je slobodan

Dugopolje: Mađarska – Njemačka (14 sati)

Sinj: Hrvatska – Norveška (14 sati)

Poredak:

1. Norveška 4

2. Njemačka 3

3. Hrvatska 3

4. Mađarska 1