13 C
Split

Upozorenje na toplinski val – ponegdje i 40 °C

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Iz Državog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da nas vrhunac toplinskoga vala očekuje tijekom današnjeg te posebno sutrašnjeg dana. Najviša temperatura zraka uglavnom će biti oko 35 °C, a ponegdje i viša – osobito u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će vjerojatno već u nedjelju, te posebice u ponedjeljak biti i oko 40 °C! 

Valja stoga još jednom podsjetiti na najvažnije preporuke Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo: nastojte rashladiti prostor u kojem boravite, izbjegavajte koliko možete izlazak u najtoplijem dijelu dana od 10 do 17 sati, rashladite tijelo i pijte dovoljno tekućine, jedite laganu i nezačinjenu hranu, tuširajte se ili kupajte u mlakoj vodi, nosite laganu i široku odjeću i posjetite obitelj, prijatelje i susjede koji većinu vremena provode sami.

Osim vrhunca vrućine, tijekom još sunčanoga ponedjeljka nekima bi mogao smetati i sve zamjetniji pad tlaka i sve nepovoljnije biometeorološke prilike, a u utorak i dolazak vlažnijeg i nestabilnijeg zraka, s kojim će ponovno u mnogim mjestima biti kiše, često i u obliku pljuskova s grmljavinom. (HRT)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Franić bi uklonio spomenik HOS-u za kojeg su glasali SDP-ovci

Odgovarajući na izravno pitanje voditelja RTL-a, kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Ante Franić rekao je da bi uklonio sve što vrijeđa...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img