Uzeo joj 10.000 eura i tražio još. Ona ga prijavila policiji pa ga uhitili kada je došao po novac

0

Nakon svega, lažni policajac je završio u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela

Za prijevaru se sumnjiči 39-godišnjak koji je zbog toga ispitan na ODO Pazin. Sumnjiči ga se da je od točno neutvrđenog dana u prosincu 2021. do 24. prosinca 2021., na području grada Umaga, s ciljem da se znatno protupravno imovinski okoristi, s prikrivenog pozivnog broja na kućni telefon nazivao 72-godišnjakinju.

– Dobar dan. Ja sam policajac koji trenutačno provjeravam vašu banku zbog sumnje da su tamo počinjenje neke malverzacije. Pa vi zbog toga morate podignuti svoj novac s bankovnog računa – kazao je prevarant 72-godišnjakinji. Kazao joj da novac mora podignuti i predati ga njemu radi provjere.

Ona je to i učinila te mu je 23. prosinca predala 10.000 eura. Nakon što se dokopao tog novca, istog dana, kako se sumnja ponovo je nazvao 72-godišnjakinju te joj ponovio priču.

Kazao joj je da ponovo mora 24. prosinca 2021. otići u banku i podići još novca i u kuverti ih predati dostavljaču koji će biti ispred njezine zgrade. No ženi je ta priča izgleda postala sumnjiva pa je pozvala policiju koja ju je savjetovala što da napravi.

Prevarantu je postavljena klopka, pa je uhićen kada je, predstavljajući se kao dostavljač došao do njezine zgrade po novac.

Nakon svega, lažni policajac je završio u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here