Vesna Pusić pozvala da se u BiH glasa za Našu stranku

0
Foto: Screenshot YouTube

Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, oglasila se na društvenim mrežama uoči izbora u Bosni i Hercgovini koji će se održati 2. listopada 2022.

Pusić je pozvala da se glasa za Našu stranku koju vodi bivši novinar Edin Forto, a među osnivačima te stranke su nagrađivani režiseri Danis Tanović i Dino Mustafić.Naša stranka, osnnovana 2008. godine, predstvalja se kao socijalno-liberalna i multietnička politička stranka, a temelj njezina programa je borba protiv dominacije nacionalnih stranaka, ali i SDP-a BiH.

“U nedjelju 2. 10. su izbori u BiH. Svi u BiH imaju šansu glasati za NAŠU STRANKU – modernu, državotvornu, ne-nacionalističku, otvorenu za sve koji žele dobro BiH. Izađite i podržite ih. Oni nude budućnost umjesto prošlosti”, napisala je Pusić na Twitteru.

Naša stranka se zalaže članstvo BiH u Europskoj uniji i NATO savezu. Članica je Vijeća Alijanse liberala i demokrata Europe (ALDE).
Zalažu se za građansku BiH koju su branili i na ulici. Prije dva mjeseca javno su pozvali na prosvjed ispred OHR-a nakon što je visoki predstavnik Christian Schmidt najavio promjene izbornog zakona.
Na izborima 2. listopada u BiH se biraju tri člana Predsjedništva BiH, zastupnici Parlamenta države BiH i parlamenta Federacije BiH.
U Federaciji se biraju i vijećnici za županijske (kantonalne) Skupštine.U Republici Srpskoj bira se predjednik i potpredsjednici RS-a te zastupnici u Narodnoj skupštini RS-a.

Anita M.