(VIDEO) Ante Prkačin: Ogadili ste nam BiH s Komšićem,..

0

Ante Prkačin, saborski zastupnik, a tijekom rata general HOS-a , imao je na današnjem zasjedanju vrlo otvorene i oštre istupe za govornicom.

Ušao je prvo u polemiku sa Miloradom Pupovcem, političkim predstavnikom Srba u Hrvatskoj, poručivši pritom kako smatra da je Srpska pravoslavna crkva “zločinačka organizacija”.

Potom se dotakao aktuelne teme “non-papera” i Bosne i Hercegovine i poručio kako mu je izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH “ogadio Bosnu i Hercegovinu”.

Pohvalio je govor zastupnika Nine Raspudića o “non-paperu”.

– Ovo je prvi govor o ‘non-paperu’ koji nije amaterski s hrvatske strane – rekao je Prkačin.

Zatim je prešao na temu BiH poručivši da BiH sada nije država ravnopravnih naroda.

– Ovakvom politikom BiH nema šanse, nema perspektive, nema ni smisla. Mudri Haris Silajdžić je upozoravao prije 15 godina Bošnjake, ali ne slušaju oni pametne ljude. Rekao je, ostavite se Komšića, ostavite mogućnost Hrvatima da izaberu predstavnika, jer će se Hrvatima zgaditi BiH. Meni se BiH počela gaditi nakon Željka Komšića. Gospodo muslimani, ako ste Hrvatima izabrali predstavnika, pa dajte nam onog Konakovića. On je musliman, al’ nije važno, malo ga pohrvatite, momčina je, ovako visok i stasit k’o Nino… – rekao je Prkačin.

Foto: screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here