Foto: Screenshot

Vatreni su u Bursi upisali prvu pobjedu kvalifikacija za Euro 2024., koji će se održati u Njemačkoj. Kovačić je dvaput matirao turskog vratara, a reakcija na golove iz susjedstva postala je hit na društvenim mrežama. Srpski komentator skoro se rasplakao, za njega je Kovačićev gol bio šok.

Nakon što su ispustili pobjedu u posljednjim sekundama utakmice protiv Walesa (1:1) na Poljudu, nogometaši hrvatske reprezentacije odgovorili su na najbolji mogući način i na užarenom gostovanju kod Turske, ponajboljeg protivnika skupine, slavili s 2:0 na krilima dvostrukog strijelca Matea Kovačića.

Time su vatreni preuzeli vodstvo u skupini D, u kojoj imamo četiri boda, koliko i drugi Velšani, ali uz bolju gol-razliku.

Hrvatska nakon dva kola vodi na ljestvici s četiri boda koliko ima i Wales koji je pobijedio Latviju s 1:0. Turska je ostala na tri boda, dok su Latvija i Armenija na nuli.

Nastup Hrvatske pratio se i u susjedstvu, a reakcije jednog srpskog komentatora postale su viralne na društvenim mrežama.

Kao i u ranijim prijenosima Hrvatske skoro se rasplakao kad je Hrvatska dala gol. Prvi pogodak Kovačića za njega je bio ‘šok u Bursi’. Žalio je što nije sviran penal za Tursku i čudio se kad je sudac odsvirao kraj, a Turska nije zabila gol.