Dugopoljka iznijela svoju stranu priče: Nisam vrijeđala nego prosvjedovala

0
Foto: Instagram

Severina je reagirala je na osuđujuću presudu Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu kojom je proglašena krivom zbog vrijeđanja socijalne radnice i osuđena na novčanu kaznu


Severina je, prema navodima iz optužnice, vrijeđala radnicu Centra za socijalnu skrb Maksimir na Valentinovo prošle godine. Centar za socijalnu skrb je podnio prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe.

Ranije danas objavljeno je da je Severina zbog toga proglašena krivom i kažnjena novčanom kaznom. Pjevačica je, stajalo je u prijavi, nazvala Centar za socijalnu skrb te “verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu”.

Prema iskazu socijalne radnice, Severina nije birala riječi: “Je… vam majku svima, ovo je zaje…, zaje… me već devet godina i sad je dosta…”, psovala je Severina

Nakon presude oglasila se i Severina. Tvrdi da nije psovala nego prosvjedovala:

“Severina nije vrijeđala, nego je protestirala zbog nezakonitog postupanja Centra i najavila da će ih prijaviti i javno obznaniti njihovo nezakonito postupanje. Severina će se svakako žaliti na ovu odluku”, stoji u reagiranju pjevačice koje nam je poslala njena PR služba.

Dalje navodi kako je u ovom slučaju “riječ o socijalnoj radnici iz područnog ureda Centra za socijalnu skrb kojem je upravni nadzor utvrdio niz pogrešaka u postupanju radi čega je i promijenjen te danas drugi centar vodi predmet”.

“U konkretnom slučaju, bila je riječ o razgovoru sa socijalnom radnicom nakon što je Severina izviještena da će joj doći u nadzor provjeriti uvjete u kojima živi njezina mama, premda joj je prije toga ista socijalna radnica tvrdila da će tu prijavu njezine sestre zanemariti jer su njezinu majku vidjeli u njenom domu i vidjeli da je žena dobro i da se o njoj vodi briga.

Međutim, zbog pritiska bivšeg financijski moćnog partnera, o čemu postoje pisani dokazi, Centar se ipak odlučio doći u prostore gdje živi Severinina mama što je bilo ponižavajuće za 86-godišnjakinju o kojoj brine Severina.

Nadzor, je naravno, utvrdio da Severina brine o majci, kao što i od rođenja skrbi na najbolji mogući način i o svom djetetu. Uzgred, Severinina sestra uopće nije prije toga vidjela njihovu majku  godinama, a Severina pored brige o majci i djetetu, vodi brigu i o sestrinoj kćeri od njezine 19 godine”, piše u priopćenju.