(VIDEO/FOTO) U Beču veliki prosvjed protiv Covid potvrda. Na prosvjedu hrvatske, srbijanske, i BiH zastave..

0
Foto: Dugopolje

U Beču je danas održan masovni prosvjed protiv covid-mjera austrijske vlade i najavljene obveze cijepljenja od 1. veljače 2022. godine.

Na prosvjedima se okupilo, prema izvješću policije oko 40.000 sudionika, a prema riječima organizatora, austrijske krajnje desne Slobodarske stranke (FPÖ) na čelu s kontroverznim Herbertom Kicklom, koji je korona pozitivan pa je morao biti u karanteni, oko 100.000 ljudi.

I to ne samo iz Beča i okolice nego iz raznih dijelova Austrije, ali i inozemstva. Prosvjednici su stizali, vlakovima, autobusima i osobnim automobilima. 

Prosvjedi su održani na tri velike bečke lokacije: Jesuiten Wiese, Trgu ljudskih prava i Heldenplatzu (Trg Junaka), nedaleko sjedišta austrijske vlade, gdje je bilo središnje okupljalište, a osiguravalo ih je više od 3.000 policajaca, dio njih s policijskim psima.

“Sloboda”, “Tako je počelo 1938.”, “Schallenberg= Mengele” itd. samo su neki od natpisa koje su nosili prosvjednici stavivši si na ruku žutu zvijezdu, kao što su morali nositi Židovi u vrijeme nacističkog režima, a na zvijezdu su prilijepili natpis “necijepljen”.  Tražili su, između ostalog, i ostavku austrijske vlade.

Kako javlja naša suradnica iz Beča, prosvjedu su u početku bili civilizirani i u okvirima dozvoljenog uz pjesme koje su puštane s različitih prijevoznih sredstava, da bi kasnije na pojedinim lokacijama došlo do sukoba s policijom i bacanja suzavca,


Ivica R./Lj. Marković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here