(VIDEO): Konačno, u Dugopolje nakon sedam godina stigle kante za rasvrstavanje otpada!

0

 Ovih dana općinski čelnici Dugopolja u svojevrsnoj su medijskoj ofenzivi na  različitim projektima, a sve sa samo jednim ciljem, a to je zadržati se još 4 godine  na poziciji neprikosnovenih vladara Općine Dugopolje.

Slikaju se  bicikli ispred općinske zgrade (o tome ćemo  drugom prilikom), potpisuju  se  ugovori o nekim silnim novcima koji  su tu, samo što nisu pretvorili se u asfalt,  beton, trotoare, biciklističke staze i slično, a  svi znamo da  je do toga čina  jako dugo.  Ne vrijedi obećavati poslije izbora, poslije izbora je kasno.

Današnja tema su famozne kante za razvrstavanje otpada.  Plave za papir i žute za plastiku.

Pohvališe se ljudi da  su stigle kante! I da će ih podijeliti, narodu Dugopolja.

Ako znamo da postoji  mjesna legenda  kako se samo najstariji mještani Dugopolja sjećaju kada je  današnji načelnik, a tadašnji  šef u komunalnom poduzeću Podi  obećao  podjelu kanti svih boja, pitamo se čemu ovoliko hvalisanje.

Umjesto  da po noći dostave ljudima  kante ispred kuća i tako prikriju  sramotu čekanja,  oni se još hvale.  Čime se Hvale?? Svojom nesposobnošću da jedan jednostavan posao odrade u roku koji je prikladan 21. stoljeću, a na realizaciju ovog posla čekalo se  koliko ono godina, pitamo  načelnika Općine Dugopolje???


Ako znamo da je  Dugopolje  dugo godina U Hrvatskoj bilo  na posljednjem mjestu po prikupljanju  i razvrstavanja otpada ovo je ipak  pomak bez obzira što se iz aviona vidi da je  kreirano kao  predizborna priča. Nadamo se  da ih neće dijeliti  na izbornim mjestima s glasačkim listićima.

HSP performansom upozorio na zapuštenost Dugopolja!

Uklonjeni koševi za smeće koje je HSP postavio kao umjetnički performans


Pitanje koje se nameće je sljedeće. Ako će  mještani Dugopolje  razvrstavati papir i plastiku, što će biti s mješovitim komunalnim otpadom i gdje će njega odlagati?? Hoće li dobiti zelene kante i kada?? Hoće li mješoviti otpad odlagati na postojeći način. Puno pitanja za  načelnika?

dp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here