(VIDEO) Ovako to rade Kinezi: Javno sramoćenje onih koji ne poštuju mjere i lockdown

0

Na snimkama koje se šire iz grada Jingxi vidi se kako po dvojica policajaca vode osobe u zaštitnim kombinezonima koji oko vrata nose svoje fotografije kako bi svi znali o kome je riječ

Četiri osobe koje su kršile epidemiološke mjere u Kini, odnosno nisu poštivale lockdown koji je na snazi u toj državi, javno su posramljene pred gomilom ljudi.

Na snimkama koje se šire iz grada Jingxi vidi se kako po dvojica policajaca vode osobe u zaštitnim kombinezonima koji oko vrata nose svoje fotografije kako bi svi znali o kome je riječ. Riječ je o kazni javnog posramljivanja koja je ukinuta u Kini, no vlasti su je vratili u kolovozu ove godine kako bi kaznile one koji krše epidemiološke mjere.

U Kini je na snazi strogi lockdown, a ljudima je dopušteno iz kuće izaći jedino kada se trebaju testirati ili u slučaju hitne zdravstvene skrbi. Četvorica koja je gradom provedena u paradi optužena su i za prijevoz ilegalnih migranata dok su kineske granice uglavnom zatvorene zbog pandemije.

Grad Jingxi je u blizini kineske granice s Vijetnamom. Vlasti su paradom htjele poslati ‘stvarno upozorenje’, no naišli su na negativne reakcije javnosti te su mnogi kritizirali grubi pristup, piše Večernji list

Ivica R

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here