Vidović Krišto Plenkoviću: Zašto ne dopuštate poreznoj upravi da utvrdi razmjer imovine Šeparoviću, Mikuliću, Kalmeti…

0
Foto: screenshot Facebook video

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto u Saboru je prozvala premijera Andreja Plenkovića te istaknula kako je njegova “bahatost odraz paničnog straha od razotkrivanja korupcije”. O tome je podijelila i status na svom Facebook profilu. 

Prenosimo njezinu objavu.

“PLENKOVIĆEVA BAHATOST ODRAZ JE PANIČNOG STRAHA OD RAZOTKRIVANJA KORUPCIJE

Gospodine Plenkoviću,

Čuveni njemački bivši tenisač Boris Becker bio je izložen progonu njemačkih poreznih tijela, te je morao platiti kazneni porez, kada su bavarski poreznici dokazali da je više živio u Njemačkoj nego u Monacu, gdje je bio prijavljen, što će reći, popularnost ili društveni status za državna tijela ne igraju nikakvu ulogu.

Vi svojim utjecajem na pravosuđe ne dopuštate utvrđivanje razmjera imovine i prihoda, putem kojeg bi Državni proračun uprihodio milijarde, s obzirom na to da moćnici u Hrvatskoj vrlo često imaju smiješne javno deklarirane prihode, ali zato imaju enormnu imovinu. Zašto ne dopuštate poreznoj upravi da utvrdi razmjer imovine i prihoda sucu Miroslavu Šeparoviću, inspektoru Andriji MikulićuBožidaru KalmetiIvici TodorićuVladimiru ŠeksuSlavku Liniću – i tako bih mogla još dva sata nabrajati.

Nama se, primjerice, raspada zdravstveni sustav jer nedostaje novca u proračunu, a razlog je neviđena krađa javnih dobara i Vaše blokiranje rada pravosuđa”, poručila je Vidović Krišto.

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here