Vidović: Milanović bi bio najbolji kandidat HDZ-a za predsjenika

  0
  Foto: Snimka zaslona N1

  Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović gostovao je u Dnevniku N1 televizije u kojem je komentirao stanje u SDP-u i vodstvo stranke pod Peđom Grbinom.

  “Ovdje se radi o krajnje ponižavajućoj situaciji u koju nas je opet doveo predsjednik stranke Peđa Grbin, a stranka se skriva iza predsjednika Zorana Milanovića. Peđa Grbin je definitivno potvrdio da nema nikakav kapacitet voditi stranku koja želi biti politički artikulirana, ni kao oporbu ali ni kao stranku koja bi sutra nmogla voditi zemlju”, rekao je Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović.

  Navodi da je Grbin i njegovo vodstvo onemogućio SDP-u da ima izglednije šanse na sljedećim izborima.

  “Imamo prilično jasan stav u odnosu na predsjednika države i ne izdvajamo ga iz ovog korpusa krajnjeg dezavuiranja i politike koja nema previše veze s pravim političkim sadržajima. Ja mislim da bi Milanović bio najbolji kandidat HDZ-a. Mislim da on najviše pridonosi Plenkovićevom ostanku na vlasti. Ovdje imamo spominjanu tezu da je Milanović vođa oporbe, ali kad se vidi sadržaj oponiranja, tu nema ničega. Ovdje se radi o osobnom sukobu dva ega. Andrej Plenković i Milanović jako dobro dobro dođu jedan drugome. Predsjednik bi bio jako nevidljiv da nema takvu vrstu sukoba s premijerom”, rekao je.

  Također, navodi da je Hrvatskoj potrebna jedna ozbiljna ustavna reforma.

  “Mi se pretvaramo ponovno u jednu partijsku državu. Predsjednik tretira sabor kao socijalistički savez. Stranke u oporbi su postale mainstream, bez sadržaja, bez inicijativa. Nisam siguran da će moljakanje stranke Možemo rezultirati nekom uspješnom kampanjom, od te koalicije ne očekujemo ništa. Mi želimo inaugurirati jedan novi koncept politike. U ovom trenutku možda nije vrijeme za stranku nacionalnog spasa, ali nismo daleko od toga”, zaključio je.