Apel majke nestalog HOS-ovca: “Ja, majka, starica, molim – javite se, anonimno, bez straha, ne tražim detalje sinove smrti, samo želim da nađem njegove kosti, da ih sahranim dolično.”

  0
  Foto: Facebook

  Apel Ružice Trogrlić iz Busovače, starice koja moli javnost u Bosni i Hercegovini, bilo koga ko zna šta se dogodilo s njenim sinom (pripadnikom HOS-a), samo da joj kaže da su njegove kosti stoji u Facebook objavi

  Njeno pismo prenosimo u cjelosti:

  “Tražim kosti svog sina

  Moj sin, Nenad Trogrlić (1970) nestao je u Zenici 15. rujna (septembra) 1993. godine.

  Tog dana izašao je iz stana na Bulevaru, rekao da ide kupiti cigarete – i nestao bez traga. Do danas njegovi ostaci nisu nigdje nađeni.

  Za rata, do raspada HOS-a Zenica, bio je u osiguranju Mladena Holmana. Poslije raspada HOS-a nije se priključio nijednoj vojsci, jednostavno je bio civil koji je ostao u svom gradu.

  Prošlo je više od 25 godina od dana kad je moj sin nestao netragom. Svjesna sam da je njegov život ugašen u rujnu (septembru) 1993., u onom ratnom haosu ratne Zenice.

  Ne tražim pravdu, ne tražim krivce, imena… Jedino što tražim je informacija – gdje su kosti mog sina Nenada?

  Ne znam više gdje nismo tražili i koga sve nismo pitali, bez uspjeha. Za politiku me nije briga, rat je odavno prošao. Apeliram na ljudskost , ako još postoji – recite mi gdje su kosti mog sina.

  Ne tražite novac za informaciju – ova starica je tog momka začela, nosila, rodila, dojila, školovala… kosti djeteta se majci ne prodaju.

  Negdje u ovom gradu mora da postoji neko ko zna gdje su njegove kosti.

  Ja, majka, starica, molim – javite se, anonimno, bez straha, ne tražim detalje sinove smrti, samo želim da nađem njegove kosti, da ih sahranim dolično.

  Ružica Trogrlić,
  Bare 45
  72260 Busovača”

  📌Ako itko, bilo što zna molimo da javi!

  anita m.